Άλιμος: Δόθηκε λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Seatrac στην πιο πολυσύχναστη παραλία της Αττικής (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Αυτοψία στον μηχανισμό Seatrac που εξασφαλίζει την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα, έκαναν ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο πρώην προϊστάμενος του γραφείου κοινωνικών πολιτικών του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παναγιωτίδης και ο εκπρόσωπος της εταιρίας ΤΟΒΕΑ, που έχει τοποθετήσει την εγκατάσταση, Ιγνάτιος Φωτίου.

Η συγκεκριμένη παραλία (στάση τραμ «ΚΑΛΑΜΑΚΙ»), είναι η πιο πολυσύχναστη της Αττικής με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του Seatrac, αφού πολλά παιδιά το χρησιμοποιούν σαν βατήρα για βουτιές, ενώ στην πολυθρόνα του κάθονται λουόμενοι, με αποτέλεσμα να προκαλούν βλάβες στο σύστημα.

Από σήμερα στην παραλία θα βρίσκεται άνθρωπος της εταιρίας, ο οποίος θα βοηθάει τα άτομα με αναπηρία και θα προσέχει τον μηχανισμό.

 

Σταύρος Παναγιωτίδης – πρώην προϊστάμενος του γραφείου κοινωνικών πολιτικών του Πρωθυπουργού:

“Ήρθαμε εδώ στον Άλιμο για να κάνουμε μια αυτοψία στο Seatrac που σε συνεργασία με τον δήμο Αλίμου, τοποθετήθηκε σε αυτήν την παραλία. Το πρόγραμμα ύψους 15 εκ. ευρώ για την εγκατάσταση μηχανισμών σε 300 παραλίες έχει στόχο να διασφαλίζει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα.

Διαπιστώσαμε ότι το έργο βρίσκεται σε μια πολύ καλή κατάσταση, τα άτομα με αναπηρία το χρησιμοποιούν αλλά χρειάζεται και η εκπαίδευση των συμπολιτών μας χωρίς αναπηρία, για τον σεβασμό και τη διατήρηση αυτού του μηχανήματος. Προσωπικά αν και δεν έχω πια την ιδιότητα του προϊσταμένου της γραμματείας, είμαι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Α΄Αθηνών, θεώρησα ότι ήταν υποχρέωση μου να έρθω να δω από κοντά πως πάει η λειτουργία του. Όλο αυτό το έργο δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα ζήτημα δημοκρατίας, γιατί η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα για όλους”.

Ανδρέας Κονδύλης – δήμαρχος Αλίμου:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Παναγιωτίδη και τον κ.Ιγνάτιο Φωτίου που έχει σχεδιάζει και πατεντάρει αυτή την υποδομή που είναι σπουδαία και βοηθάει τους ανθρώπους με  κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα. Πρέπει όμως και όλοι να σέβονται την εγκατάσταση. Δυστυχώς έχουμε παρακολουθήσει ότι από την ημέρα που τοποθετήθηκε, το χρησιμοποιούν για παιχνίδι πολλά παιδιά που δυστυχώς οι γονείς τους δεν τα έχουν εκπαιδεύσει να σέβονται τέτοιες εγκαταστάσεις. Αυτό λοιπόν που αποφασίσαμε είναι να υπάρχει φύλαξη του μηχανισμού από άνθρωπο που θα είναι εδώ τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Θα εξηγεί στους πολίτες γιατί πρέπει να σέβονται την εγκατάσταση, θα βοηθάει τα άτομα με αναπηρία και θα φροντίζει για την καλή χρήση και λειτουργία του εξοπλισμού. Εύχομαι σύντομα να φτάσει η ημέρα που δεν έχουμε ανάγκη από ένα φύλακα και ένα φρουρό, δίπλα από κάθε δημόσια υποδομή”.

Ιγνάτιος Φωτίου – εκπρόσωπος της εταιρίας ΤΟΒΕΑ:

“Είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Αθήνας με τον πιο ετερογενή πληθυσμό. Πέρα από το να δώσουμε αυτονομία στην πρόσβαση στη θάλασσα και αξιοπρέπεια σε αυτούς που δεν μπορούν να μπουν μόνοι τους στο νερό, το δυσκολότερο θέμα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι να μπορέσουμε να φέρουμε σε επαφή αυτούς που μπορούν να περπατήσουν με αυτούς που δεν μπορούν και συνυπάρξουν σε ένα χώρο. Αυτή είναι η διαφορά που θέλουμε να κάνουμε. Το πρώτο βήμα ήταν να λύσουμε το μηχανολογικό πρόβλημα. Καινοτομούμε, κάθε καινοτομία σπρώχνει για νέες καινοτομίες, τώρα πρέπει με το ανθρώπινο δυναμικό, να βοηθήσουμε πραγματικά τους ανθρώπους με αναπηρία για να μπορέσουν ομαλά να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο και να απολαύσουν τις παραλίες χωρίς να έχουν έγνοιες από μικρά προβλήματα της καθημερινότητας”.

Η εκπαίδευση της Ρούλας Ρώτα που θα είναι ο “φύλακας – άγγελος” του Seatrac

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.