Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Λαγονήσι. Επιτόπου παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τυχόν αναζοπύρωση. Δείτε τη δήλωση του δημάρχου Γιώργου Σοφρώνη:

Η ανταπόκριση της Π.Υ. (επίγεια και εναέρια μέσα), ΕΛ.ΑΣ. (Αστυνομία, Ασφάλεια, Τροχαία) και Π.Π. Δήμου Σαρωνικού ήταν άμεση και η πυρκαγιά που ξεκίνησε μεταξύ Σπέλιζας και Φοινικιάς τίθεται σταδιακά υπό έλεγχο. 
Από την πρώτη στιγμή διατάξαμε την εκκένωση των κατοικιών που γειτνίαζαν με την δασική έκταση όπου εξελισσόταν η πυρκαγιά για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών, με την βοήθεια των Διοικητών του Α.Τ. και του Τ.Α. Καλυβίων. Ωστόσο η πυρκαγιά δεν έπληξε κατοικίες. Σε επιφυλακή στην περιοχή θα παραμείνουν οχήματα της Π.Υ. και της Π.Π. του Δήμου έως αύριο το πρωί για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. 
Ευχαριστώ θερμά όλες τις υπηρεσίες και τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος έβαλε φωτιά για να κάψει χόρτα, αλλά γρήγορα η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις. Ο άνδρας έχει υποστεί εγκαύματα και μεταφέρθηκε απο αστυνομικούς στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς η Τροχαία προχώρησε σε έκτακτα μέτρα με εκτροπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου.

 

 

Ξανά φωτιά στο Λαγονήσι.

Gepostet von Mallios Panagiotis am Samstag, 22. Juni 2019

 

 

Gepostet von Yiannis Sfakianakis am Samstag, 22. Juni 2019

 

Φωτια στο Λαγονησι !!! Ελπιζουμε να βρεξει

Gepostet von Fotis Eleftherakis am Samstag, 22. Juni 2019

 

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1142373495961206784

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.