Το κρυφό παγωτατζίδικο θρύλος στη Δάφνη που μεγάλωσε γενιές και γενιές




Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού επιλέγουμε να δροσιστούμε με το εξαιρετικό, ολόφρεσκο παγωτό που εδώ και αρκετές δεκαετίες μας προσφέρει ένα από τα καλύτερα και παλαιότερα εργαστήρια παγωτού στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου & Μπουμπουλίνας 4 στη Δάφνη.

Το μαγαζί θρύλος… που από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι περιμέναμε πως και πως να ανοίξει και μόλις σήκωνε τα ρολά του τρέχαμε για να απολαύσουμε το ολόφρεσκο, σπιτικό του παγωτό.

Ένα παγωτό που γεύτηκαν και συνεχίζουν να γεύονται γενιές και γενιές από το 1968 μέχρι σήμερα.

Ένα παγωτό που αν το δοκιµάσεις δύσκολα αντιστέκεσαι. Ίσως επειδή η ιδιοκτήτρια διατηρεί μέχρι σήμερα την αυθεντική συνταγή παγωτού που της δίδαξαν οι γονείς της, οι οποίοι και άνοιξαν το εργαστήριο.

Στο εργαστήριο δεν θα συναντήσει κανείς πολύπλοκες γεύσεις, αλλά τις κλασικές – παραδοσιακές γεύσεις κρέµα, κακάο, φράουλα, φιστίκι, καϊµάκι και παρφέ, που φτιάχνονται όλες µε αγνά συστατικά (γάλα, ζάχαρη, αβγά, βανίλια, κακάο, σοκολάτα, φράουλες και φιστίκι), χωρίς προσθήκη χηµικών ουσιών.

Σαν το παλιό καλό παγωτό της γιαγιάς.

Και το ίδιο το εργαστήριο, άλλωστε, σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Χωρίς φωτεινές επιγραφές, µε την παλιά ζυγαριά και το αθάνατο ψυγείο που φέρει την επιγραφή «Ο χειµών».

Η παρασκευή παγωτού ξεκινά ευλαβικά νωρίς το πρωί, κάθε µέρα, και για τον λόγο αυτό το µαγαζί ανοίγει στη 1.00 το µεσηµέρι, παραµένοντας ανοιχτό µέχρι τις 10.00 το βράδυ, καθηµερινές και τα Σαββατοκύριακα ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επισκεφθείτε το και δεν θα χάσετε.

Πηγή: dafninews.wordpress.com

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Το κρυφό παγωτατζίδικο θρύλος στη Δάφνη που μεγάλωσε γενιές και γενιές

  • 10/06/2019 at 9:48 πμ
    Permalink

    Να ρίξουν και λίγο τις τιμές γιατί το έχουν παρακάνει και έχουν χάσει κοσμο.

    Απαντήστε
  • 11/06/2019 at 1:08 πμ
    Permalink

    Τρώω εκεί από το 1975.
    Πράγματι η ίδια γεύση.
    Ξέχασες να αναφέρεις την υπέροχη ζωική σαντιγί που συγκρίνεται μόνο με του Βάρσου στην Κηφισιά.
    Στο σχόλιο του παραπάνω για τις ακριβές τιμές να του πω ότι για να κάνεις ένα τέτοιο μοναδικά αγνό παγωτό,οι πρώτες ύλες κοστίζουν και είναι 2να μικρό μαγαζάκι που δεν δουλεύει όλο τον χρόνο.
    Για να διατηρήσει λοιπόν απαράμιλλη την ποιότητα ως συνέχεια από τους γονείς της έπρεπε να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να τιμήσει τον αγώνα τους για απόλυτα ποιοτικά παγωτό.
    Ας πάει κάποιος ας πούμε να φάει από το ζαχαροπλαστείο Αλέα στο Ψυχικό να το πληρώσει βαπορήσιο να μην μπορεί να παραπονεθεί και να μην πλησιάζει καν την γεύση του μικρού ανώνυμου αυτού μαγαζιού.
    Πηγαίνοντας εκεί βοηθάει στην διατήρηση της ποιότητας και στο να παραμείνει ανοικτό.

    Απαντήστε
  • 11/06/2019 at 7:49 μμ
    Permalink

    Γεια σου φιλε γειτονα Γιαννη… Σαν παλιος κσι εσυ οπως κσι εγω ετσι ακριβως ειναι… Ειδικα το παρφε του και η σαντιγι ειναι απαικτα

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.