Συνέντευξη Γιάννη Μπαλάφα στον «AΝΤ1» (VIDEO)




Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, χθες, στον ΑΝΤ1 και τον  Γιώργο Παπαδάκη, τόνισε, μεταξύ άλλων :

 Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

«Έτσι λειτουργεί ο κοινοβουλευτισμός τον οποίο υπηρετούμε. Το 2015 κερδίσαμε με 7,5 μονάδες στις εθνικές εκλογές, τώρα στις ευρωεκλογές, κέρδισε η ΝΔ με 9  μονάδες, μεγάλες νίκες και στις δυο περιπτώσεις.

Προφανώς υπήρξαν ζητήματα με τη φορολογία στη μεσαία τάξη, με το πως πλησιάσαμε τον κόσμο και πως εξηγήσαμε πολλά πράγματα. Το καλοκαίρι του 2015 αναγκαστήκαμε, με το πιστόλι στον κρόταφο, να υποστούμε ένα τρίτο μνημόνιο για να μην πάμε στο grexit με τις όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες επιπτώσεις για τον κόσμο. Στα τρία χρονιά ακριβώς, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και από τον Σεπτέμβριο του 2018 αρχίσαμε να δείχνουμε τα δικά μας δείγματα γραφής, υλοποιώντας πολιτικές ελάφρυνσης για τους συμπολίτες μας που είχαν ταλαιπωρηθεί όλα τα χρόνια της κρίσης».

Για τις εθνικές εκλογές

«Ο λαός σύντομα θα κληθεί  να αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει την χώρα, για αυτό είναι ανάγκη η κάθε πλευρά να μιλήσει για το πρόγραμμά της, καθώς πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικούς κόσμους.

Εμείς λέμε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση με την πολιτική ελάφρυνσης που ξεκινήσαμε να υλοποιούμε από τον Σεπτέμβριο του 2018, με βελτιώσεις και αναπροσαρμογές, σε ένα ολοκληρωμένο τετραετές πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο κύριος Μητσοτάκης μπορεί να έδωσε στα στελέχη της ΝΔ εντολή για «σιωπητήριο» μέχρι τις εκλογές ώστε να μην αποκαλύπτουν το πρόγραμμα τους αλλά δεν κρατιούνται και ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν και αποκαλύπτουν τις δικές τους ακραίες νεοφιλελεύθερες προθέσεις. Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι «η ρύθμιση των 120 δόσεων» -στην οποία σήμερα ήδη έκαναν αίτηση για να υπαχθούν 45.000 πολίτες – «όπως και κάθε ρύθμιση υπονομεύει την ελληνική οικονομία». Για τη ΝΔ δηλαδή, ο ρόλος του κοινωνικού κράτους που στέκεται δίπλα στον αδύναμο είναι κάτι το αρνητικό και είναι η αγορά που μπορεί ανεξέλεγκτα να κάνει κουμάντο. Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διάφορα στελέχη κάνουν λόγο για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ στόχος τους είναι τα δημόσια νοσοκομεία να διοικούνται από ιδιωτικά συμφέροντα. Ο δε υποψήφιος με τη ΝΔ, κ. Μπογδάνος, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε απαντήσει σε ανάρτηση χρυσαυγίτη , που ζήταγε να εισέλθουν τα τανκς στην ΕΡΤ,  «ψηφίστε σωστά και το ‘χουμε», με τον ο κ. Μητσοτάκης διά της εκπροσώπου τύπου κ. Σπυράκη, να αποκλείει την υποψηφιότητά του αιτιολογώντας πως αυτές οι συμπεριφορές είναι ξένες προς τη ΝΔ,  τώρα ξαφνικά φαίνεται να πέρασε από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.