Στη Γλυφάδα η κεντρική προεκλογική ομιλία της Ρένας Βασιλάκη




Την Δευτέρα 1 Ιουλίου σας προσκαλώ όλους στην κεντρική προεκλογική ομιλία μου για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης για την Ελλάδα που γυρίζει σελίδα στις 7 Ιουλίου. Για την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει που θα προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της, μέριμνα, ευαισθησία για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα και θα ενδυναμώσει τη θέση της στηριζόμενη στα θεμέλια και στις αρχές του ελληνισμού.

Η Ρένα Βασιλάκη είναι υποψήφια βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία:

Tο πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο ανάπτυξη-δουλειές-ασφάλεια, είναι εδώ και λίγες ώρες διαθέσιμο στη γραφή Braille. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Κόμματος, και δείχνει την ευαισθησία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Κι αυτή δεν είναι η μοναδική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται με σκοπό τις ίσες ευκαιρίες και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού ειδικών πληθυσμιακών ομάδων. Δηλαδή, των ανθρώπων με αναπηρία, τους εξαρτημένους από ουσίες συμπολίτες μας, τους χρόνια πάσχοντες, τους μετανάστες.

Ανήμερα το βράδυ των περασμένων Χριστουγέννων ο Πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε και συνομίλησε με πρώην τοξικομανείς σε καφενείο στην Πλατεία Βάθης, στέλνοντας το μήνυμα ότι, εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση της χώρας στη ΝΔ, τέτοια κοινωνικά θέματα, που για κάποιους αντιμετωπίζονται ως «χαμηλής πολιτικής», θα βρίσκονται ψηλά στην αντζέντα του κυβερνώντος Κόμματος. Ένα ακόμη μείζον κοινωνικό ζήτημα αποτελεί η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς. Θέματα που ίσως να μην αφορούν τους πολλούς, αλλά σίγουρα φανερώνουν το κοινωνικό πρόσωπο ενός σύγχρονου κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε επεξεργαστεί μια δέσμη προτάσεων που συνδέεται με: (1) τη δωρεάν παροχή τεχνικών βοηθημάτων, (2) την κατοχύρωση νέων ειδικοτήτων σχετικών με προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρία (λ.χ. ξεναγοί για ανθρώπους με προβλήματα στην όραση) και (3) τη μετατροπή όλων των μέσων εκπαίδευσης σε προσβάσιμη μορφή. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης και ενισχύεται η αυτονομία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αξίζει να αναφέρω σε αυτό το σημείο τα λόγια του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του πρώτου σε σταυρούς ευρωβουλευτή της ΝΔ, που μάχεται καθημερινά για μια φυσιολογική ζωή: «Είμαι ένας νέος επιστήμονας με βαριά κινητική αναπηρία, που ως τώρα πέτυχα τους στόχους μου, τα όνειρά μου, χάρη στο πείσμα των γονιών μου. Θέλω όμως και τα επόμενα χρόνια να μπορώ να επιλέγω τη ζωή μου».

Αποτελεί, λοιπόν, ύψιστο χρέος μας να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, που θα ανακουφίσουν αυτούς τους ανθρώπους. Το σχέδιο της ΝΔ περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την υλοποίηση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού τον οποίο θα επιλέγει ο κάθε πολίτης, την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (π.χ. ΑΜΕΑ), τον καθορισμό ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (π.χ. για πολίτες άνω των 65 ετών), την επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες, ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία τους για τη χορήγηση νέας συνταγής, την πρόσβαση ανηλίκων σε κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη όσων βρίσκονται στο περιθώριο.

Το να απαλύνει κάποιος τον ανθρώπινο πόνο είναι πέρα από κομματικές αποχρώσεις και προσωπικά συμφέροντα. Η δική μου εμπειρία στον τομέα της προσφοράς, μέσα από το θεσμό των Αθηναΐδων, και οι καταστάσεις που έχω ζήσει, με έχουν διδάξει ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από το να είσαι στο πλευρό όσων έχουν πραγματική ανάγκη. Είναι στο χέρι μας να εφαρμόσουμε στο μέγιστο βαθμό την κοινωνική αντζέντα μας για τις ευπαθείς ομάδες, και να ξαναφτιάξουμε τις ζωές όλων των αναξιοπαθούντων.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.