Οικογένεια με βρέφος 6 μηνών εγκλωβίσθηκε στο ασανσέρ του H&M στην Καλλιθέα (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Eγκλωβισμένη για περίπου μια ώρα στο ασανσέρ του καταστήματος H&M στην Καλλιθέα έμεινε οικογένεια με το 6 μηνών βρέφος της. Η οικογένεια απεγκλωβίσθηκε χάρη στις ενέργειες ανδρών ειδικού κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίοι αναγκάσθηκαν να σπάσουν τον τοίχο για να φτάσουν στην καμπίνα του ασανσέρ.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, ώρα: 21:00. Οι τελευταίοι πελάτες του καταστήματος κατευθύνονται προς την έξοδο, ενώ με τον έναν από τους δύο ανελκυστήρες του καταστήματος κατεβαίνει προς το ισόγειο μια οικογένεια με το 6 μηνών βρέφος τους. Μια διακοπή ρεύματος αναγκάζει τον ανελκυστήρα να σταματήσει μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου με την οικογένεια να εγκλωβίζεται μέσα σε αυτόν.

του Μάνου Μεϊμαράκη/kallitheaonline.gr

Στο ασανσέρ βρίσκονται ο πατέρας, η μητέρα και το 6 μηνών βρέφος τους. Η γεννήτρια δεν λειτούργησε εξαιτίας βραχυκυκλώματος, όπως είπαν στη συνέχεια στελέχη του καταστήματος.

Τα λεπτά κυλούν αργά και βασανιστικά σε πλήρη συσκότιση μέσα στη καμπίνα του ασανσέρ με τον αέρα να λιγοστεύει και την θερμοκρασία να ανεβαίνει.

 

Ο νεαρός πατέρας τηλεφωνεί σε πρόσωπο της οικογενείας του λέγοντας ότι έχουν εγκλωβισθεί στο ασανσέρ του καταστήματος. Στο σημείο σπεύδει η γιαγιά του βρέφους η οποία και ειδοποιεί την Πυροσβεστική. Σε λίγη ώρα κλιμάκιο ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται στο κατάστημα, διαπιστώνοντας ότι ο απεγκλωβισμός είναι αδύνατος.

Λίγο πριν μια υπάλληλος του καταστήματος ανοίγει την θύρα του ασανσέρ στον πρώτο όροφο ώστε να διοχετευθεί φρέσκος αέρας στην καμπίνα του ασανσέρ και μιλά συνεχώς με την οικογένεια προκειμένου να τους καθησυχάσει.

Οι Πυροσβέστες ζητούν την συνδρομή συναδέλφων τους από ειδική υπηρεσία του Σώματος. Έχουν περάσει ήδη 40 λεπτά με την οικογένεια να παραμένει εγκώβισμένη στο ασανσέρ και τίποτα δεν δείχνει πότε τελειώνει η περιπέτεια της.

Η μητέρα, όπως αναφέρει στη συνέχεια, αισθάνεται ζαλάδα και κάθεται στο πάτωμα του ασανσέρ, ο πατέρας παραμένει ψύχραιμος και το 6 μηνών βρέφος τους έχει ιδρώσει από την υψηλή θερμοκρασία αλλά όλα δείχνουν ότι είναι καλά.

Έξω από το κατάστημα έχουν συγκεντρωθεί πολίτες οι οποίοι ανησυχούν για την τύχη της οικογένειας και του βρέφους ιδιαιτέρως, η γιαγιά παραμένει στο κατάστημα παρακολουθώντας με αγωνία την εξέλιξη.

Έσπασαν τον τοίχο

Οι άνδρες του ειδικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής οι οποίοι έχουν ανέβει με σκάλα στο επίπεδο του ημιορόφου διαπιστώνουν ότι ο μοναδικός τρόπος να απεγκλωβιστεί η οικογένεια είναι να σπάσουν τον τοίχο που τους χωρίζει από την καμπίνα του ανελκυστήρα. Αρχίζουν με την χρήση ειδικών εργαλείων να τρυπάνε τον τοίχο και να ξηλώνουν την γυψοσανίδα.

Μέσα στο σκοτάδι και με τους φακούς τους για περίπου ένα τέταρτο δίνουν αγώνα για τον απεγκλωβισμό της οικογένειας. Λίγο πριν τον απεγκλωβισμό αποκαθίσταται η λειτουργία του ηλεκτρικού δικτύου, συνθήκη η οποία διευκολύνει το έργο τους. Σε ελάχιστα λεπτά βγάζουν πρώτον από την καμπίνα του ασανσέρ τον πατέρα της οικογένειας. Ακολούθως παίρνουν το βρέφος από τα χέρια της μητέρας και το παραδίδουν στον πατέρα και στη συνέχεια απεγκλωβίζουν την μητέρα.

Η γιαγιά της οικογένειας δεν κρύβει την ανακούφιση της για την εξέλιξη ευχαριστεί θερμά τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος και αγκαλιάζει το εγγονάκι της.

Αμέσως, ο πατέρας αφού βεβαιώνεται για την υγεία της συζύγου του και του παιδιού τους, τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση για να υποβάλει μήνυση και ζητά να δει την υπεύθυνη του καταστήματος καθώς θεωρεί ότι ο ανελκυστήρας του καταστήματος θα έπρεπε να υποστηρίζεται από αυτόματο σύστημα απεγκλωβισμού.

Στο σημείο καταφθάνει περιπολικό της Άμεσης Δράσης, το πλήρωμα του οποίου καταγράφει το συμβάν και υποδεικνύει στον πατέρα και στην μητέρα τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του βρέφους είναι αδερφός γνωστού και πολύ δημοφιλούς νέου καλλιτέχνη.

Δείτε καρέ-καρέ την επιχείρηση απεγκλωβισμού της οικογένειας

https://www.youtube.com/watch?v=74vi4Gn3lOA

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.