Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, νέος δήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο




Β’ Κυριακή
Τελευταία ενημέρωση
2/6/2019, 22:12
Ενσωμάτωση
99,12 
Συμμετοχή
Ποσοστό

Φωστηρόπουλος Ιωάννης

75,60

Δούμας Ανδρέας

24,40

 

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΟΥΜΑΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, είναι μια διαφορετική ημέρα για το Παλαιό Φάληρο, η απαρχή μιας νέας εποχής, γεμάτης προκλήσεις για όλους μας.

Η εκλογική διαδικασία ανέδειξε ως νέο δήμαρχο τον Γιάννη Φωστηρόπουλο,τον οποίο συγχαίρω θερμά για την επιτυχία του.

Του εύχομαι ειλικρινά, να διαγράψει την δική του, αυτόφωτη, επιτυχημένη πορεία στο Δημαρχείο και να συνδέσει τη θητεία του με την περαιτέρω ανάπτυξη της αγαπημένης πόλη μας.

Εμείς, από την πρώτη στιγμή της προεκλογικής περιόδου, διακηρύξαμε την ανάγκη της ενότητας και της προγραμματικής σύγκλισης των δημοτικών Παρατάξεων,
ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος Δήμος Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο του οποίου θα αναπτύσσονται ισότιμα
το Κέντρο και η Παραλία,
η Παναγίτσα,
η Αμφιθέα και
η Αγία Βαρβάρα – Κοψαχείλα.

Αυτή τη στρατηγική επιλογή και βαθιά πεποίθηση, την υπηρετήσαμε αφοσιωμένα και απαρέγκλιτα, τόσο ο ίδιος προσωπικά ως υποψήφιος δήμαρχος, όσο και συλλογικά η παράταξή μας “Όλοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο”.

Την Ενότητα εμείς την εννοούμε.

Στην Πράξη και όχι στα Λόγια, σε Βάθος Χρόνου και όχι στην πεπερασμένη προεκλογική περίοδο.

Για τον λόγο αυτό η Παράταξή μας δεν θα “πετάει πέτρες” στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση πολιτικού και κοινωνικού κεφαλαίου, ώστε να σχηματιστεί μια ευρυγώνια “Δημιουργική Αντιπολίτευση” που θα έχει ως πρωταρχικούς στόχους, τον δημοκρατικό έλεγχο της νέας Δημοτικής Αρχής, την δημοκρατική σύνθεση κοινών προτάσεων και προσπαθειών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, για την προκοπή της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, τον σταδιακό απογαλακτισμό του Παλαιού Φαλήρου, από μονοπρόσωπες πολιτικές και ετεροβαρείς επενδύσεις σε έργα βιτρίνας.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ότι ο ίδιος, οι συνεργάτες μου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και τα άλλα στελέχη της Παράταξής μας, δεν αναλωθήκαμε σε διαδόσεις, χτυπήματα κάτω από τη μέση και υπαινικτικό λόγο
και προτιμήσαμε να επεξεργαστούμε με υπευθυνότητα ένα σοβαρό Πρόγραμμα, που δεν θα αφορούσε μόνο τις εκλογές, αλλά θα αποτελεί Παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές Φαληριωτών.

Τα Προγράμματα ωστόσο δεν έχουν ιδιοκτήτη.
Από τη στιγμή που εκτίθενται σε δημόσιο διάλογο, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Κοινωνίας των Πολιτών και θεσμικό εργαλείο της δημοκρατικής διαδικασίας.

Γι αυτό, το προσεχές διάστημα, θα θέσουμε υπόψιν του νέου δημάρχου, τις τεχνοκρατικές αναλύσεις στις οποίες βασίστηκαν πολλές από τις προτάσεις μας, για να έχει την αναλυτική εικόνα και την κρίσιμη πληροφορία , και θα καλέσουμε τις παρατάξεις που μειοψήφησαν, σε ένα ισότιμο διάλογο , ανεξαρτήτως ποσοστών, ώστε να σχηματιστεί το τόξο της “Δημιουργικής Αντιπολίτευσης” στη βάση κοινών θέσεων και δράσεων.

Γνωρίζουμε άλλωστε όλοι καλά, ότι τα εκλογικά ποσοστά σε λίγες ημέρες θα αποτελούν στατιστικά στοιχεία.

Τα ποσοστά περιγράφουν το εύρος της νίκης και ταξινομούν τους θεσμικούς ρόλους στην παραγωγή πολιτικής και στην άσκηση διοίκησης.

Τα ποσοστά δεν προεξοφλούν όμως την επιτυχία ενός δημάρχου και την ευημερία μιας πόλης, ειδικά σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ρευστότητας του κεντρικού πολιτικού συστήματος.

Αυτά κατά τη γνώμη μας εξασφαλίζονται με τη στρατηγική της ενότητας, της σύγκλισης και της τοπικής συνεννόησης.

Γι αυτό θα επιμείνουμε σ΄αυτή την στρατηγική.

Άφησα για το τέλος το μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που πιστέψατε το όραμά μας, ακούσατε τις προτάσεις μας και μας στηρίξατε στον α΄και στον β΄γύρο,

Άφησα για το τέλος το μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και τους φίλους μου που ήταν διαρκώς δίπλα μου, δίπλα μας.

Αυτό το ευχαριστώ όμως δεν είναι μετρήσιμο με λόγια, αλλά με πράξεις.

Μπορεί να μην κατάφερα να εκλεγώ “Δήμαρχος της Διπλανής Πόρτας”, σας διαβεβαιώ όμως ότι θα υπάρχει η “Παράταξη της Διπλανής Πόρτας”.

Από αύριο κιόλας, μέσα στις ευνοϊκές συνθήκες της πολιτικής εγρήγορσης λόγω των βουλευτικών εκλογών,
ξεκινάει η αναδιοργάνωση της παράταξής μας “Όλοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο”, την οποία θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, και είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα είστε περήφανοι που την στηρίξατε στο ξεκίνημά της

Ανδρέας Δούμας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.