Λύση στα προβλήματα που υπάρχουν στο πάρκο απέναντι από το Α’ Γυμνάσιο Αλίμου, έδωσε ο Ανδρέας Κονδύλης




Το πανέμορφο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το Α γυμνάσιο Αλίμου στην αρχή της Ρήγα Φερραίου, ανακαινίζεται με σκοπό να αντιμετωπιστεί η ακραία παραβατικότητα και να γίνει ακόμη πιο φιλικό για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη μετά τις σχετικές καταγγελίες των περιοίκων (ειδικά στο Notia.gr), που υφίστανται εφιαλτικές συνθήκες από την δράση ατόμων ειδικά τις προχωρημένες βραδινές ώρες.

Ο δήμαρχος προκάλεσε συγκέντρωση των περιοίκων, ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και προτάσεις. Η συγκέντρωση έγινε με μεγάλη επιτυχία στον χώρο του πάρκου χθες (Πέμπτη) το απόγευμα.

Ήταν εκεί και αρκετά παιδιά που διαμαρτύρονταν για την πρωτοβουλία να αφαιρεθούν μερικά παγκάκια ακριβώς απέναντι από την είσοδο του γυμνασίου, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να δώσει λύση και να προστατεύσει την ηρεμία των περιοίκων.

Ο κ. Κονδύλης άκουσε προσεκτικά το παράπονο των παιδιών που ξαφνικά έμειναν χωρίς κάποιο χώρο για να βρίσκονται.

Παράλληλα άκουσε τις περιγραφές των περιοίκων για όσα διαδραματίζονται στο πάρκο σχεδόν κάθε βράδυ.

Δέχθηκε ότι στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα της παραβατικότητας κάποιων ατόμων είναι λάθος να τιμωρούνται παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι.

Έτσι αποφασίστηκε να αρχίσουν άμεσα εργασίες περίφραξης του πάρκου με κάγκελα ύψους τριών μέτρων, τοποθέτηση έντονου φωτισμού led σε αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού που έχει καταστραφεί από της… δράση των βραδινών επισκεπτών του πάρκου και να τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής. Τα τέσσερα παγκάκια που αφαιρέθηκαν, από τα περίπου 35 που υπάρχουν σε όλο το πάρκο, θα τοποθετηθούν ξανά αφού ολοκληρωθεί η περίφραξη.

Το πάρκο θα κλείνει στις ώρες κοινής ησυχίας, όπως αυτές προβλέπονται από τον νόμο. Το πάρκο θα κλειδώνει και θα ξεκλειδώνει με ευθύνη του σχολικού φύλακα του Α γυμνασίου.

Οι περίοικοι αλλά και τα παιδιά άκουσαν με ικανοποίηση την πρόταση του δημάρχου, αφού κανένας φυσικά δεν έχει πρόθεση να τιμωρηθούν οι χρήστες του πάρκου για κάποιους άλλους με ακραία παραβατική συμπεριφορά. Πρέπει να αποσυνδεθούν οι κανονικοί και νομοταγείς χρήστες του πάρκου, από την κοινή αλητεία.

Έτσι συμφώνησαν όλοι και περιμένουν την υλοποίηση των εξαγγελιών του δημάρχου, ο οποίος για μια ακόμη φορά κλήθηκε να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει μια θλιβερή κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της πλημμελούς εκτέλεσης της αποστολής της αστυνομίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.