Kωνσταντέλλος: “Βροχή επιπολαιότητας” – Πασακυριάκος: “Απαντάμε με ντοκουμέντα” (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Τελικά τι έγινε στον δήμο Βάρης – Βούλας –  Βουλιαγμένης, την περασμένη Τρίτη (11 Ιουνίου 2019) κατά τη διάρκεια της νεροποντής; Πλημμύρισε η Βάρκιζα ή όχι; Και επειδή το είπαν τα κανάλια και το έγραψαν και τα site, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κώστας Πασακυριάκος, έσπευσε να καταδικάσει τη δημοτική αρχή “για την αδράνειά της”.

Μόνο που οι δημοσιογράφοι είχαν κάνει λάθος και είχαν μπερδέψει την Αγία Μαρίνα, στο Κορωπί, με τη Βάρκιζα. Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος διαμαρτυρήθηκε για το λάθος στον “ΣΚΑΙ” αλλά έβγαλε και ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για επιπολαιότητα του Πασακυριάκου, ο οποίος ανταπάντησε και έστειλε και κάποιες φωτογραφίες που μόνο σε πλημμύρα δεν παραπέμπουν.

 

 

Η ανακοίνωση Κωνσταντέλλου: Επιπόλαια δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τη χθεσινή βροχόπτωση δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις.

Λανθασμένες εντυπώσεις προκάλεσε τίτλος σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ χθες, καθώς δείχνοντας εικόνες από προβλήματα που δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, ο τίτλος ανέφερε πως ήταν στη Βάρκιζα.
Το λάθος ενός ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού είναι κατανοητό και δεν αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όταν απ’ αυτό το λανθασμένο ρεπορτάζ παρασύρεται δημοτικός σύμβουλος της πόλης και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Κώστας Πασακυριάκος ανάρτησε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνας από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ συνοδευόμενες από μακροσκελή ανακοίνωση η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως η σφοδρή καταιγίδα δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στη Βάρκιζα και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας, πως επικοινώνησε με την πυροσβεστική και ενημερώθηκε πως δέχτηκαν κλήσεις για αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα σπίτια και όλα αυτά για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Δήμος θέλει ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν ένας υποψήφιος Δήμαρχος στις πρόσφατες εκλογές αλλά και επί οχταετίας δημοτικός σύμβουλος της πόλης να μην μπορεί να αναγνωρίσει εικόνες από ρεπορτάζ και ότι δεν είναι στην πόλη μας αλλά ούτε να ακούσει τη ρεπόρτερ η οποία κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ είπε προφορικά τέσσερις φορές ότι βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα.
Επίσης ενδιαφέρον θα είχε να μας ενημερώσει ο κ. Πασακυριάκος με ποιον μίλησε στην πυροσβεστική και σε ποια σπίτια εντός του Δήμου μας έγινε άντληση υδάτων.
Τέλος, όφειλε να γνωρίζει πως τα αντιπλημμυρικά έργα που σχεδιάστηκαν, είναι σε εξέλιξη ή υλοποιήθηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή δεν περιορίζονται στην κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι Βάρης αλλά αφορούν δίκτυο έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 35 εκ. ευρώ σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τα οποία όταν ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, θα έχουν θωρακίσει συνολικά την πόλη μας.
Πράγματι, σε περίπτωση υπερεντατικών καιρικών φαινομένων, το επόμενο διάστημα, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στο Δήμο μας αλλά θυμίζουμε πως σε πρόσφατη θεομηνία, όταν η πόλη μας δέχτηκε, βάσει επίσημων στοιχείων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σε λίγο χρόνο 20% μεγαλύτερο όγκο νερού απ’ ότι η Μάνδρα Αττικής την ημέρα των μεγάλων καταστροφών, η πόλη άντεξε και τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν αποκαταστάθηκαν από τον μηχανισμό του Δήμου μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Θεωρούμε τις δηλώσεις του κ. Πασακυριάκου επιπόλαιες χωρίς να πιστεύουμε πως υπήρχε από πλευράς του πρόθεση πολιτικής σπέκουλας ωστόσο είναι άδικες για την πόλη μας και το μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη από πλευράς υποδομών αλλά και ανταπόκρισης σε τέτοια φαινόμενα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου. Πιστεύουμε πως θα ήταν σωστό να ζητήσει ο ίδιος δημόσια συγνώμη για την επιπολαιότητα αυτή και να ασκεί τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα με περισσότερη υπευθυνότητα.

Η απάντηση Πασακυριάκου

Εάν η διαχρονική ανησυχία που υπάρχει πάντα όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας, ήταν και είναι δικαιολογημένη, μετά την απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου μας, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.
Η προσπάθεια να εμφανιστώ εγώ ως …«παρασυρμένος» από ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για να «δημιουργήσω εντυπώσεις»…
…οι ερωτήσεις του τύπου «με ποιον μίλησα στην Πυροσβεστική» και «σε ποια σπίτια έγινε άντληση υδάτων»
…οι μειωτικοί για το πρόσωπό μου χαρακτηρισμοί όπως «επιπόλαιος»
Και τέλος:
η σύσταση να ζητήσω δημόσια συγνώμη για την επιπολαιότητα αλλά και  η σύσταση να ασκώ τα αντιπολιτευτικά μου καθήκοντα με περισσότερη υπευθυνότητα…
είναι αναφορές με τις οποίες δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Πρέπει όμως να παρατηρήσω πως φανερώνουν ΕΝΤΟΝΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ.
Εάν υπάρχει η αίσθηση ότι εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, θα ανεχτώ τώρα ή στο μέλλον τέτοιου τύπου υποδείξεις και συστάσεις για «δημόσιες συγνώμες», προφανώς δεν έχετε αντιληφθεί ότι δεν βρισκόμαστε σε προσυνεδρίαση της παράταξης σας ενόψει δημοτικού συμβουλίου, ούτε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που όταν το λέτε σε άλλους, χάνουν τη γη κάτω απ’τα πόδια τους.
Αυτά, εκεί που σάς παίρνει. Οχι σε μένα.
Γι αυτό το ζήτημα αναμένω εγώ τη συγνώμη σας.

Πάμε τώρα επί της ουσίας.

Ενημερώνουμε το Γραφείο Τύπου του Δήμου μας και τον ίδιο το Δήμαρχο για τα εξής:

1ον: Στη Βάρκιζα και τη Βάρη χτες ΕΒΡΕΞΕ. Μη νομίζετε ότι σημειώθηκε κάποιο άλλο …”φαινόμενο” αντί για βροχή. Ηταν όντως ΒΡΟΧΗ και μάλιστα δυνατή.

2ον: Δεν παρασύρθηκα ούτε από το ΣΚΑΙ, ούτε από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ούτε από το CNN.gr, ούτε από το THE TOC.gr, ούτε από το STAR, ούτε από το Newsbomb.gr, ούτε από τα PARAPOLITIKA,gr. Ανθρωποι του συνδυασμού μας βρέθηκαν στα σημεία που υπήρξε πρόβλημα. Και μάλιστα δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν όπου υπήρξε πρόβλημα.

3ον: Η επικοινωνία με την Πυροσβεστική έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας 3 φορές, την ώρα που το φαινόμενο ήταν σε εξέλιξη. Φαντάζομαι – και ήταν – υπεύθυνη ενημέρωση. Οι επιπτώσεις του φαινομένου χτες αλλά και σήμερα είναι εμφανείς και θα το διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που θα παραθέσω παρακάτω. Στο Νηπιαγωγείο της Βάρης τα νερά δυσκόλεψαν την πρόσβαση γονιών και παιδιών στην αποχαιρετιστήρια γιορτή τους.

4ον: Η αναφορά σας στην «υπηρεσία πολιτικής προστασίας» και η σύνδεση με τη δική μου παρέμβαση, είναι ο ορισμός της διαστρέβλωσης, σε μια προσπάθεια να εμφανιστώ ως καταγγέλλων τους εθελοντές. Θυμίζω – και το ξέρετε πολύ καλά – ότι κατ επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο έχω κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο των εθελοντών που το έργο τους και η ανιδιοτελής προσφορά τους είναι ανεκτίμητη. Θυμίζω μάλιστα ότι σε αρκετές περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, εγώ προσωπικά έχω επικοινωνήσει με το Δήμαρχο για να δηλώσω πως εάν χρειαστεί η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μπορεί να συνδράμει όπου ζητηθεί για να βοηθήσει.

5ον: Απάντηση στα ζητήματα που θέτω στη δήλωσή μου δεν πήρα. Φαίνεται πως ο εκνευρισμός και η σύγχυση από τα «λάθη του Ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ», του αγαπημένου σας τηλεοπτικού σταθμού προεκλογικά, επισκίασαν την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις.
Τα επαναλαμβάνω και διαβάστε το προσεκτικά:
«Ζήτησα κατ’ επανάληψη σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να γίνει μία συζήτηση με αποκλειστικό θέμα τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε σημεία της περιοχής, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα.
Ζητάμε από τη Διοίκηση του Δήμου να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να παρέμβει όπου χρειαστεί ώστε να αποκαταστήσει τυχόν αυθαιρεσίες πάνω σε μπαζωμένα ρέματα της Βάρης και αλλού».

6ον: Χαίρομαι που αναγνωρίζετε πως: «Πράγματι, σε περίπτωση υπερεντατικών καιρικών φαινομένων, το επόμενο διάστημα, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στο Δήμο μας…» Γι αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρώ ότι μπορεί να χρειαστεί να παρθούν κάποια πρόσθετα προληπτικά μέτρα εκτός όσων έχουν ήδη παρθεί, όπως για παράδειγμα, παρεμβάσεις σε μπαζωμένα ρέματα στη Βάρη. Τι να κάνουμε; Μπορεί κάποιοι να δυσαρεστηθούν, αλλά φαντάζομαι ότι το συμφέρον της πόλης αξιολογείται ως σοβαρότερο. Γνωρίζω άλλωστε ότι έχετε την ίδια άποψη, να λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία.

7ον: Οι παρεμβάσεις και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, θεωρούνται πράγματι πολύ σημαντικά. Γι αυτό οποτεδήποτε φέρατε τέτοιο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το υπερψήφισε, χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου οι σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ υπερψήφισαν το έργο της διευθέτησης του ρέματος στο Κόρμπι και όποια άλλη παρέμβαση επωφελής για την πόλη μας ήρθε ως θέμα. Ο Δήμαρχος και στην Περιφέρεια ήταν παρών και τα γνωρίζει.

8ον: Στις 17.9.2018, έθεσα στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα με το ρέμα που διαπερνά σχολεία της Βάρης. Η απάντησή σας ήταν ειλικρινής. Μιλήσατε τότε για παθογένειες, για πρόβλημα διαχρονικό το οποίο δεν μπορεί να λυθεί οριστικά άμεσα. Και θυμάστε ότι και τότε ζήτησα να δούμε όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε. Η κατάσταση παραμένει όπως και τότε, όπως εδώ και πολλά χρόνια. Η ανησυχία μου έγκειται στο γεγονός ότι αυτό αποτελεί μία εν δυνάμει προβληματική κατάσταση. Το επαναφέρω ως θέμα για να δούμε τι θα κάνουμε.

Τέλος, θέλω να σας γνωστοποιήσω πως από την 1.1.2011 μέχρι και σήμερα, στο βαθμό που μπορώ να ανταποκριθώ, με τις όποιες αδυναμίες και ελλείψεις, νομίζω ότι υπάρχει η απαιτούμενη σοβαρότητα από την πλευρά μου.
Σοβαρότητα που έχει δοκιμαστεί πάρα πολύ:
– είτε όταν κάποιοι φυγάδευαν κάποιους από το ασανσέρ για να μη συλληφθούν από την αστυνομία…
– είτε όταν δεχόμουν φραστικές επιθέσεις και προπηλακισμούς…
– είτε όταν κάποιοι, που κοσμούσαν τώρα τα ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων, μαλλιοτραβιόνταν μπροστά στα μάτια όλων μας για προσωπικούς λόγους.
– είτε όταν οι βρισιές και οι χυδαιότητες ήταν βασικό χαρακτηριστικό πολιτικού λόγου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Και έτσι θα συνεχίσουμε.

(Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι τραβηγμένες σήμερα στη 1 το μεσημέρι σε:
Βάρη οδός Αιγαίου και Βουλιαγμένη οδός Παναγούλη.
Βάρη, οδοί Φλέμινγκ και Μαρωτή.
Το ρέμα στη Βάρη που έχει μπαζωθεί και …εξαφανίζεται.)

Tα πειστήρια

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.