Γιώργος Χατζηδάκης: “Τριτοκοσμική εικόνα στην Ηλιούπολη με τα σκουπίδια”




Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ηλιούπολη με τα σκουπίδια, θίγει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης:

Ο Όρκος του Δημάρχου και η Καθαριότητα στην Ηλιούπολη

Τον υπενθυμίζουμε με ενδιαφέρον και αγωνία για το μέλλον της πόλης.

«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Προφανώς εννοείται ότι ο όρκος ισχύει μέχρι την λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης!

Η σημερινή εικόνα της πόλης δείχνει ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή, δεν θυμάται ούτε τον όρκο που έδωσε, ούτε και την ηθική υποχρέωση, που έχει προς τον δημότη της πόλης να συνεχίσει την θητεία της με αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Τα σημάδια διάλυσης των Υπηρεσιών του Δήμου είναι εμφανή και καθημερινά στηλιτεύονται από δημότες, με τηλεφωνήματα και διαμαρτυρίες τόσο προς τους αρμόδιους του Δήμου, όσο και προς τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Το κορυφαίο θέμα διαμαρτυρίας και παραπόνων: η καθαριότητα της πόλης! Κάδοι ξεχειλισμένοι, σκουπίδια πεταμένα εκτός κάδων, κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα παντού, γεμάτοι κάδοι απορριμμάτων σε παιδικές χαρές και πάρκα, σακούλες με χόρτα παρατημένες, προεκλογικές αφίσες και πανό.

Η υπολειτουργία της Υπηρεσίας, η εγκατάλειψη της Υπηρεσίας από την Διοίκηση, η μη εκτέλεση σημαντικού ποσοστού προγραμμάτων αποκομιδής, σε συνδυασμό με τις εποχιακές μεγάλες θερμοκρασίες και τις μπόρες, δημιουργούν μια τριτοκοσμική εικόνα στην πόλη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Καλούμε τους υπεύθυνους της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να θυμηθούν τον όρκο τους «να τηρούν τους νόμους και να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους», μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία τους.
Καλούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο, έστω και την ύστατη στιγμή να ορίσει Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, αφού κρατώντας ο ίδιος την ευθύνη αυτή, εκ του αποτελέσματος κρινόμενος, δεν τα κατάφερε…

Ελπίζουμε, ότι δεν υπάρχει πρόθεση της απερχόμενης αρχής να «φορτώσει» τις ευθύνες και τις ανεπάρκειές της στη νέα Διοίκηση.

Η νέα δημοτική Αρχή, που ως γνωστόν, αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτέμβρη 2019 προετοιμάζεται για να είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της και για το λόγο αυτό ζητάει έγκαιρη ενημέρωση, ώστε να γίνει με ομαλό τρόπο η μετάβαση. Γιατί η Διοίκηση της πόλης πρέπει να έχει συνέχεια για το καλό της πόλης και των πολιτών!!!

Δεν θα γίνει επιτρεπτό σε κανέναν, να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες βλάβες τόσο στην εικόνα όσο και στις δομές της πόλης, από προσωπικές ανεπάρκειες σοβαρότητας και ικανότητας αλλά και από έλλειψη διαχείρισης της ήττας στις πρόσφατες εκλογές.

Η πόλη αλλάζει!

Γιώργος Χατζηδάκης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.