Δήμος Νέας Σμύρνης: Ενημέρωση – Υποστήριξη ανέργων για θέσεις εργασίας




Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης ευαισθητοποιημένη και ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών, ξεκίνησε  από 1/5/2019 τη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την ουσιαστική υποστήριξη και ενημέρωση των ανέργων

Πρόκειται για ένα πληροφοριακό σύστημα που δίνει τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης (ενημέρωση ανέργων σε πραγματικό χρόνο για θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα) σε όλη την περιφέρεια της Αττικής. Το σύστημα και οι συνδεδεμένες με αυτό υπηρεσίες, αποσκοπούν στην υποβοήθηση ανέργων πολιτών να αναζητήσουν τις κατάλληλες -σύμφωνα με το εργασιακό τους προφίλ και τις σπουδές /δεξιότητές τους -θέσεις εργασίας, με περιοχή αναφοράς τον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για αυτόματη συνδυαστική διαδικασία, όπου αντιστοιχίζονται τα χαρακτηριστικά- από εργασιακή άποψη – του ενδιαφερομένου, με τις αναγγελλόμενες θέσεις εργασίας στις περιοχές που προαναφέρθηκαν.

Η παραπάνω ψηφιακή πλατφόρμα αποτελεί σημαντικό άμεσο μέσο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των ανέργων του Δήμου μας, για θέσεις εργασίας πολιτών, συμβάλλοντας στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναζήτηση εργασίας, χωρίς δαπάνη χρόνου και χρήματος από τους ίδιους.

Επίσης το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, λειτουργώντας ως ένα τοπικό σημείο αναφοράς για τον πολίτη, θα μπορεί να δέχεται αιτήματα από ανέργους και να τα παραπέμπει άμεσα στην συγκεκριμένη υπηρεσία, διασυνδέοντας  έτσι  τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης με την αγορά εργασίας,  στα πλαίσια υλοποίησης του 3ο πυλώνα του Προγράμματος ΚΕΑ που αφορά την  παραπομπή των ωφελουμένων σε δράσεις ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Την τελική  επιλογή όμως, την έχει ο/η ίδιος/α ο/η ωφελούμενος/η  άνεργος/η,  ο/η οποίος/α μέσα από τη λίστα θέσεων εργασίας που του/της δίνεται, σύμφωνα με τα προσόντα – δεξιότητες που διαθέτει, καλείται να την αξιοποιήσει ο/η ίδιος/ια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελός του/της.

Κατόπιν των ανωτέρω απευθυνόμαστε στους ανέργους πολίτες της Νέας Σμύρνης και τους καλούμε να προσέρχονται στην κατωτέρω διεύθυνση, προκειμένου να τύχουν ουσιαστικής υποστήριξης και ενημέρωσης:

 

 

  • Κοινωνική Υπηρεσία Ελευθερίου Βενιζέλου 18 2ος όροφος

Τηλ. 2132025882 (κα Ράντου Άννα Μαρία)

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Γ ΙΑΤΖΙΔΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.