Διήμερο Εθελοντικής αιμοδοσίας στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου




   8 και 9  Ιουνίου   10 π.μ. – 1 μ.μ.

                   11 λόγοι για να γίνω εθελοντής αιμοδότης, αυτό το Σαββατοκύριακο:

 1. Η υγεία είναι δώρο πολύτιμο. Μου χαρίστηκε, χωρίς να κοπιάσω, για να βοηθώ και άλλους συνανθρώπους μου. Οφείλω να μεταδώσω το δώρο της ζωής και σε άλλους.

2. Αγαπώ τον άγνωστο συνάνθρωπό μου που πάσχει. Μπορώ και πρέπει να δείξω αγάπη και φιλανθρωπία. Αυτό πρέπει να είναι το χαρακτηριστικό των ανθρώπων, που αλλιώς λέγεται “ανθρωπιά”.

3. Δε μου κοστίζει τίποτα. Δε θα ξοδέψω, δε θα ξοδευτώ. Αρκεί να αφιερώσω λίγο χρόνο για να προσέλθω στην εθελοντική αιμοδοσία.

4. Κάνω καλό στον εαυτό μου. Η προσφορά αίματος έχει ως αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του μηχανισμού παραγωγής αιμοπεταλίων. Έτσι ανανεώνεται και ενισχύεται ο οργανισμός μου.

5. Σίγουρα θα νιώσω πολύ όμορφα, όταν καταφέρω να κάνω μια τόσο σημαντική πράξη για τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μου.

6. Ζω σε μια κοινωνία με πολλά προβλήματα και παθογένεια. Κάνοντας μια αγαθή και ωραία πράξη, πολλαπλασιάζω το καλό στην κοινωνία και μειώνω τα αρνητικά στοιχεία της ζωής μου.

7. Η αιμοληψία πραγματοποιείται από ειδικούς ιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι εργάζονται σε τμήμα αιμοδοσίας μεγάλου νοσοκομείου. Είναι απολύτως εξειδικευμένοι και έμπειροι στο συγκεκριμένο έργο.

8. Δίνοντας αίμα ως εθελοντής σε κάποια τράπεζα αίματος, ουσιαστικά αποκτώ το δικαίωμα να έχω κάλυψη (αν χρειαστεί) για μένα και για συγγενικά πρόσωπα.

9. Το αίμα που θα δώσω, εξετάζεται και ελέγχεται λεπτομερώς. Έτσι, κάνω κι έναν έγκυρο έλεγχο της υγείας μου.

10. Ως εθελοντής αιμοδότης, εντάσσομαι σε μία ομάδα ανθρώπων με ευαισθησίες και αγάπη για έργα προσφοράς. Αξίζει να γνωρίσω τέτοιους ανθρώπους.

11. Δίνω παράδειγμα και επηρεάζω κι άλλους από τον περίγυρό μου. Δημιουργώ έτσι ένα νέο ρεύμα καλών πράξεων και εθελοντικών δράσεων.

 

Αξίζει να καταφέρω να δώσω αίμα

αυτό το Σαββατοκύριακο στην Παναγίτσα και θα το χαρώ πολύ!

Με ευχές
π. Ιωσήφ Ταγαράκης
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
Αχιλλέως 30, 175 62 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
τηλ. 210 98 12 234, Φαξ 210 98 43 468

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.