Χάρης Θεοχάρης: Η κρίση χτύπησε τον Ταύρο




Τον Ταύρο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία, Χάρης Θεοχάρης, ο ο ποίος μίλησε με κατοίκους της πόλης που κάποτε ανθούσε η βιομηχανία.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών/Διοικητικών Υπηρεσιών, Βασίλης Γρούμπας τον ξενάγησε στις κοινωνικές δομές του δήμου. Δείτε τι δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης:

Όταν μιλάει κανείς για εργατικές ιστορίες, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι ο Ταύρος, μια περιοχή που από αγροτική συνοικία Μικρασιατών προσφύγων, τα μεταπολεμικά χρόνια μετατράπηκε σε κέντρο βιομηχανικής ανάπτυξης, βυρσοδεψίας, επεξεργασίας δερμάτων, κεραμοποιίας, υφαντουργίας, και άλλων βιοτεχνιών.

Ταύρος επίσης για τους παλαιότερους σημαίνει Φωστήρας, τη θρυλική ομάδα της δεκαετίας του ’50 που έμεινε στην ιστορία ως ο «φονέας των γιγάντων». Ας έρθουμε όμως στο σήμερα.

Φτάνοντας λοιπόν στον Ταύρο συναντάς ερειπωμένα κουφάρια εργοστασίων, παλιά σπίτια με μικρές φρεσκοβαμμένες αυλές και βασιλικούς, εργατικές και προσφυγικές πολυκατοικίες, αλλά και πολλαπλές νησίδες πρασίνου, μοντέρνες πολυκατοικίες, πάρκα, μα πάνω από όλα ανοιχτόκαρδους ανθρώπους.
Η κρίση χτύπησε τον Ταύρο. Είναι η πρώτη κουβέντα που βγαίνει από το στόμα των ανθρώπων.


Το κοινωνικό παντοπωλείο σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Φάρος εξυπηρετεί 3.000 πολίτες, μέγεθος ιδιαίτερα υψηλό αν αναλογιστούμε πως ο Δήμος αριθμεί 15.000 κατοίκους. Οι εταιρικές χορηγίες και η αποφασιστικότητα του Δήμου αποτελούν παράδειγμα για το τι μπορεί να πετύχει η συνεργασία αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα.

Αντίστοιχα το κοινωνικό φαρμακείο με τη συμβολή των διαγνωστικών κέντρων της περιοχής, τα οποία προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους, καλύπτει μεγάλο μέρος των υγειονομικών αναγκών των πολιτών. 1000 συμπολίτες μας εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη δομή.

Το κοινωνικό φροντιστήριο αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα συνεργασίας αυτοδιοίκησης και κοινωνίας των πολιτών για τη στήριξη της νεολαίας.
Φεύγοντας όμως σου μένει ως συναίσθημα η αισιοδοξία γιατί ο Ταύρος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με πολλές δυνατότητες, ένας κρυμμένος θησαυρός.

#Theoharis_staNotia #Ταύρος #Tavros

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.