Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Κόρμπι Βάρης




Στις 24/6/2019, ύστερα από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Β.Β.Β. κο Νίκο Βάση, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση γύρω από τα προβλήματα της περιοχής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει σκόπιμο να σας ενημερώσει για ότι συζητήθηκε και που περίπου είναι τα εξής :
1.ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΜΠΙ.
Είχε εγκριθεί στον προϋπολογισμό του 2019 δαπάνη για την ασφαλτόστρωση 17 δρόμων του ΚΟΡΜΠΙ που ήδη άρχισε από τους δρόμους Κολοκοτρώνη και Υμηττού και θα συνεχισθεί χωρίς διακοπή όπως ακριβώς είχε αποφασισθεί .
Δυστυχώς η καθυστέρηση της έγκρισης του πολεοδομικού σχεδίου από το ΣΥΠΟΘΑ. (Συμβούλιο πολεοδομικών θεμάτων και αμφισβητήσεων ) δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη οδοποιία . Έτσι η Κολοκοτρώνη περιμένει την μεταφορά κάποιων κολώνων της ΔΕΗ για να πέσει η άσφαλτος, καθώς και την έγκριση του σχεδίου για να πέσουν κάποιες μάντρες.
Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στο τελευταίο κομμάτι της Υμηττού.
Οι κάτοικοι του ΚΟΡΜΠΙ που τόσα χρόνια επέδειξαν ιώβεια υπομονή , πιστεύουμε ότι καλόπιστα θα αντιμετωπίσουν και τα τελευταία αυτά μικροπροβλήματα, γιατί πιστεύουν ότι το ΚΟΡΜΠΙ δικαιούται να αλλάξει και θα ΑΛΛΑΞΕΙ.
Μετά την ολοκλήρωση των 17 αυτών δρόμων, η ασφαλτόστρωση του ΚΟΡΜΠΙ θα συνεχισθεί μέχρι την πλήρη ολοκλήρωσή του ,δεδομένου ότι έχουν προβλεφθεί μεγάλα ποσά για την βελτίωση των δρόμων του Δήμου, τόσο από ίδιους πόρους, όσο και από την Περιφέρεια.
Ο κος Αντιδήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι αναλογικά, το μεγαλύτερο ποσό θα κατευθυνθεί στην οδοποιία του ΚΟΡΜΠΙ.
2. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ – ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ .
Το σχέδιο πόλης υπέστη μικροτροποποιήσεις από την Περιφέρεια και αυτός είναι ο λόγος της καθυστέρησης. Εντός των ημερών υποβάλλεται στο ΣΥΠΟΘΑ για την τελική έγκριση και δημοσίευση στο ΦΕΚ. Η πράξη εφαρμογής ακολουθεί παράλληλο δρόμο.
Θα τελειώσουν και τα δύο σε μερικούς μήνες και το αργότερο μέχρι το τέλος του 2019.
3. ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
Αρκετοί είναι σπασμένοι και θα αντικατασταθούν σταδιακά.
4. ΡΕΜΑ.
Προφανώς όλοι το παρακολουθείτε . Μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η γέφυρα της Λ. Αθηνών – Σουνίου και θα ακολουθήσει η κατασκευή 4-5 γεφυρών κατά μήκος του ρέματος. Έγινε ήδη τεχνική παρέμβαση για την απορροή των νερών στο τέρμα των λεωφορείων .
5. ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ .
Μετά το καλοκαίρι έχει αποφασισθεί να απομακρυνθούν από τα πεζοδρόμια δέντρα , θάμνοι κλπ. ( σε πεζοδρόμια πλάτους μικρότερου του 1,5 μ), ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους .
6. ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ STOP .
To ΚΟΡΜΠΙ χρειάζεται πολλές αλλά δυστυχώς ,οι γραφειοκρατικές διαδικασίες απαιτούν τουλάχιστον 8 μήνες μέχρι την δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ.
7. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.
Επιτέλους ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ο νόμος ορίζει, αλλά δυστυχώς δεν παραλήφθηκε λόγω κακοτεχνίας του εργολάβου (πάχος ελαστικού τάπητος 6 cm αντί 8 cm). Υποχρεώθηκε σε αποκατάστασή και παραλαμβάνεται εντός των προσεχών ημερών ώστε να παραδοθεί στην χρήση των παιδιών του ΚΟΡΜΠΙ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των προβλημάτων αυτών και θα σας ενημερώσει σε τακτά χρονικά διαστήματα .
Ο Σύλλογος Κόρμπι Βάρης ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Νίκο Βάσση για την παραπάνω ενημέρωση και την πολύτιμή και συνεχή υποστήριξη του.

ΚΟΡΜΠΙ 25/06/2019
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.