Τρεις γαλάζιες σημαίες και φέτος για την παραλία της Γλυφάδας




Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ποιότητα των ακτών της Γλυφάδας αναγνωρίζεται παγκοσμίως, με το πλέον έγκυρο και αξιόπιστο σήμα ποιότητας των ακτών.

Η μεγάλη αυτή διάκριση απονεμήθηκε σήμερα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Η διάκριση είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας όλων των προηγούμενων χρόνων, για να εκπληρωθούν και τα 30 – πολύ αυστηρά – κριτήρια για την απονομή της γαλάζιας σημαίας: Καθαρά νερά, καθαρή αμμουδιά και συγκεκριμένες υποδομές που είναι προαπαιτούμενα από το Διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE).

 

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου:

“Είμαστε πολύ υπερήφανοι που οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο και η Γλυφάδα μας διαθέτει και με τη “βούλα” μία από τις καλύτερες ελεύθερες παραλίες στην Ελλάδα. Δεν σταματάμε φυσικά εδώ: Το πρώτο βήμα ήταν να φτιάξουμε την παραλία μας από άκρη σε άκρη.
Το δεύτερο βήμα, που είναι το προαπαιτούμενο για τις επόμενες δομικές παρεμβάσεις, είναι ότι τις φέραμε πίσω στο Δήμο, με τις συμβάσεις που υπογράψαμε με την ΕΤΑΔ – κι έτσι γλιτώσαμε και την υπαγωγή τους στο “Υπερταμείο”!

Το τρίτο βήμα έρχεται: Με τις μελέτες που έχουμε ήδη υποβάλλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος – κι εφόσον ασφαλώς οι συμπολίτες μας ανανεώσουν στις 26 Μαϊου την εντολή τους στη δημοτική μας αρχή – προχωράμε στη βιώσιμη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, με πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, χώρους άθλησης και αναψυχής και πολλές ακόμα ήπιες παρεμβάσεις.

Τις επόμενες ημέρες που βελτιώνεται επιτέλους ο καιρός, θα τοποθετήσουμε ασφαλώς και πάλι τις ομπρέλες, τους διαδρόμους, όλες τις υποδομές, το Seatrac για ΑμεΑ με τη συνοδευτική του υποδομή. Σας περιμένουμε και φέτος να απολαύσουμε στη Γλυφάδα μία από τις πιο όμορφες ελεύθερες παραλίες”.

(Στην κεντρική φωτογραφία ο Γιώργος Παπανικολάου με τον γενικό γραμματέα του δήμου, Σωκράτη Ζάχο, κρατούν περήφανοι τη γαλάζια σημαία)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.