Το “Νότιον Σήμα” ρίχνει τις ευθύνες σε Ορφανό και Τσαμήτα για τη ματαίωση του Debate στον Άλιμο




Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο «Νότιον Σήμα» για τη ματαίωση του Debate ανάμεσα στους 5 υποψηφίους δημάρχους Αλίμου:

Αγαπητοί Συνδημότες
Αγαπητοί Φίλοι και Μέλη
Υπερασπιζόμενος την αξιοπιστία του σωματείου «ΝΟΤΙΟΝ ΣΗΜΑ» και παράλληλα την προσωπική και αυτοδιοικητική μου αξιοπρέπεια θέλω να γνωρίζετε ότι, με την πρωτοβουλία μας αυτή, ως φορέας της κοινωνίας των πολιτών, θελήσαμε να αναδείξουμε τον διάλογο, μια από τις κορυφαίες παρακαταθήκες του ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα, ως αναγκαίο βήμα απέναντι στους στείρους και ανούσιους μονολόγους και μάλιστα σε μια εποχή όπου αξίες, αρχές και θεσμοί βρίσκονται σε κρίση. Πλην όμως, εκ του αποτελέσματος, τούτο εστάθη αδύνατον.
Στις 8 Μαΐου απευθύναμε επιστολή στους υποψηφίους Δημάρχους για τον Δήμο Αλίμου (κ.κ. Α. Κονδύλη, Θ. Ορφανό, Κυρ. Καμαρινού, Δ. Γιαννακόπουλο, Ε. Τσαμήτα και Κ. Χαρίτο) όπου τους καλούσαμε να συμμετάσχουν σε δημόσια συζήτηση ώστε οι πολίτες θα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, πολιτισμένα, θέσεις και απόψεις για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν το Δήμο Αλίμου.

Προτείναμε την Τετάρτη 15/05/2019 ως ημέρα διεξαγωγής της Δημόσιας συζήτησης. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από όλους και μάλιστα μετά πολλών επαίνων πλην του κ. Δ. Γιαννακόπουλου που δήλωσε την μη συμμετοχή του. Τους προτάθηκαν επίσης πέντε Θεματικές Ενότητες στα πλαίσια των οποίων οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα κατέθεταν τις θέσεις τους.
Την Κυριακή 12/05/2019 και ώρα 11.00 πρωινή συναντήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των Υποψηφίων Δημάρχων όπου μετά από μια τρίωρη διαδικασία κατέληξαν ομόφωνα σε συμφωνία επί όλων των ενοτήτων όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην κοινή σύσκεψη καθώς επίσης το χρονοδιάγραμμα και την ροη των ερωτήσεων. Ο εκπρόσωπος του κ. Ορφανού ζήτησε να αλλάξει η ώρα της συζήτησης ώστε να διευκολυνθεί ο κ. Ορφανός αίτημα που έγινε αποδεκτό από όλους και μετατέθηκε κατά μια ώρα η προγραμματισμένη συζήτηση.
Οι ενότητες ερωτήσεων που συμφώνησαν οι εκπρόσωποι ήταν:
• 1η θεματική ενότητα: Δήμος Αλίμου, Θεσμικό πλαίσιο και Συμμετοχή πολιτών.
• 2η θεματική ενότητα: Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής
• 3η θεματική ενότητα: Πολιτισμός και Παιδεία
• 4η θεματική ενότητα: Επένδυση Ελληνικού – Παραθαλάσσιο Μέτωπο
• 5η θεματική ενότητα: Μοντέλο ανάπτυξης – Ευρώπη.

Την Τρίτη 14/05/2109 και ώρα 23,27 τα μεσάνυχτα λάβαμε email – επιστολή από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Θ. Ορφανό που μας πληροφορούσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Δημόσια Συζήτηση διότι «οι επιφυλάξεις που είχε επιβεβαιώθηκαν» χωρίς όμως να τις επισημαίνει και μας ενημέρωσε, με καθυστέρηση 50 ωρών μετά την συνάντηση των εκπροσώπων των υποψηφίων.
Την Τετάρτη, ημέρα διεξαγωγής της δημόσιας Συζήτησης, το πρωί και ώρα 11.35 λάβαμε email, από τον κ. Τσαμήτα στο οποίο ανέφερε «ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι όροι και η διαδικασία διεξαγωγής του debate, παρά τις διευκρινήσεις τις οποίες ζητήσαμε» χωρίς όμως να τις επισημαίνει και αυτός, θέτοντάς τους παράλληλα το ερώτημα «Πότε ζητήθηκαν και με ποιο έγγραφο;;;»
Φυσικό αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η αποχώρηση των δύο υποψηφίων της κ. Κ. Καμαρινού και του κ. Κ.Χαρίτου, οι οποίο είχαν από την αρχή θέσει ως προϋπόθεση την συμμετοχή των κ.κ. Ορφανού και Τσαμήτα. Στην συνέχεια το μεσημέρι της Τετάρτης 15/05/2019, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή της Δημόσιας Συζήτησης ενημερώσαμε τον υποψήφιο Δήμαρχο και νυν Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη για την ματαίωσή της.
Το Νότιον Σήμα ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους εκπροσώπους των πέντε υποψηφίων για την άριστη συνεργασία αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η Δημόσια συζήτηση.
Επίσης ευχαριστούμε τον Δημοσιογράφο κ. Απόστολο Μαγγηριάδη ο οποίος είχε αποδεχθεί την πρότασή μας να συντονίσει τη Συζήτηση.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Η αλληλογραφία στην διάθεσή σας.
Το «Νότιον Σήμα», αν χρειαστεί θα επανέλθει, ενώ θα συνεχίσει να αναδεικνύει το πολιτισμικό δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.
Με εκτίμηση
Βασίλης Ξένος – Γαβριέλης
Πρόεδρος Δ.Σ. Νοτίου Σήματος
π. Δήμαρχος Αλίμου

Η επιστολή του Θάνου Ορφανού:

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της με ημερομηνία 14 Μαΐου 2019 επιστολής σας την οποία λάβαμε στις 8.17 απόψε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η παράταξη «Άλιμος εδώ ζούμε», της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, θεωρεί πως η πρότασή σας για τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων του Αλίμου συμβάλλει στον πλουραλισμό και ενισχύει τη Δημοκρατία.

Οι όποιες αρχικές μας επιφυλάξεις ως προς τη δομή και την οργάνωση του γεγονότος ενισχύθηκαν και από το περιεχόμενο της ανωτέρω επιστολής σας. Και τούτο παρά το γεγονός πως ο εκπρόσωπός μας κ. Δημήτρης Καρανικόλας σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας το μεσημέρι έθεσε συγκεκριμένο διευκρινιστικό πλαίσιο το οποίο όμως δεν περιλαμβάνεται στην επιστολή που λάβαμε.

Μετά από αυτή την απρόσμενη για εμάς εξέλιξη θεωρούμε πως δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μια δημόσια συζήτηση της οποίας το πλαίσιο ούτε καθορισμένο είναι επακριβώς ούτε εναρμονισμένο με την συνήθη και κοινά αποδεκτή πρακτική.

Επιδίωξή μας ήταν και θα παραμείνει η προαγωγή του δημόσιου διαλόγου και ιδιαίτερα του αυτοδιοικητικού. Παραμένουμε στη διάθεσή σας ώστε στο μέλλον να συνεργαστούμε και να καθορίσουμε από κοινού το πλαίσιο ώστε να υλοποιηθεί η πρότασή σας.

 

Με εκτίμηση,

Θάνος Ορφανός

τ. Δήμαρχος Αλίμου

 Η επιστολή του Βαγγέλη Τσαμήτα:

Αγαπητό Νότιο Σήμα

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία που λάβατε για την διεξαγωγή debate αλλά επειδή δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι όροι και η διαδικασία διεξαγωγής του, παρά τις διευκρινήσεις τις οποίες ζητήσαμε,  είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε.

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Τσαμήτας – Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου

Η απόφαση των δυο επικεφαλής των ψηφοδελτίων (του Βαγγέλη Τσαμήτα και του Θάνου Ορφανού) να μην συμμετάσχουν στο debate, οδήγησαν την μη συμμετοχή τους στη δημόσια συζήτηση και τον Κώστα Χαρίτο από το «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» αλλά και η Κυριακή Καμαρινού από τη «Λαική Συσπείρωση Αλίμου».

Η επιστολή του Κώστα Χαρίτου:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι του Νοτίου Σήματος,

κατά τη συζήτηση προετοιμασίας της δημόσιας συζήτησης των υποψηφίων δημάρχων η Δημοτική Κίνηση “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” έθεσε ως βασική προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων.

Η μη συμμετοχή των υποψηφίων Θ. Ορφανού και Β. Τσαμήτα καθιστούν αδύνατη και τη δική μας συμμετοχή, αφού έτσι η δημόσια αντιπαράθεση χάνει το ουσιαστικό νόημά της.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την πρόσκλησή σας

Με τιμή

εκ μέρους του “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”

Κώστας Χαρίτος

Η επιστολή της Κυριακής Καμαρινού:

Αξιότιμα μέλη του Σωματείου “Νότιον Σήμα”,

μετά την ενημέρωση που είχαμε από τους υποψήφιους δημάρχους Αλίμου,  κ. Θ.Ορφανό, κ. Κ. Χαρίτο και κ.Β.Τσαμήτα για τη μη συμμετοχή τους στη σημερινή δημόσια συζήτηση, θεωρούμε πως η εκδήλωση αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

Με εκτίμηση

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου

Κ. Καμαρινού

H τοποθέτηση του Ανδρέα Κονδύλη

Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη 15 Μαΐου 2019), ελάχιστες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του “debate” μεταξύ των υποψήφιων Δημάρχων Αλίμου, ότι το debate ακυρώνεται, καθώς οι δύο (2) από τους συμμετέχοντες (κ. Ορφανός και Τσαμήτας) απέσυραν τη συμμετοχή τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ασυνέπεια, αθέτηση συμφωνίας, αναξιοπιστία και κυρίως προσβολή προς τους διοργανωτές αλλά και τους συνυποψήφιούς τους! Και βέβαια περιφρόνηση και έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες του Αλίμου!

Να ήταν ο φόβος ή η έλλειψη επιχειρημάτων που τους έκανε να «ανακρούσουν πρύμναν» και να ματαιώσουν το προγραμματισμένο για σήμερα debate;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.