Ρένα Δούρου: Το τρίπτυχο αθλητισμού, οικονομίας, τουρισμού, μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη της πατρίδας
«Για την Περιφέρεια Αττικής, η στήριξη κάθε μορφής αθλητικής δραστηριότητας δεν είναι απλά μία από τις εκατοντάδες αρμοδιότητες που έχουμε οι Περιφέρειες». «Είναι μια στρατηγική επιλογή που έχουμε κάνει, γιατί πιστεύουμε βαθιά στην κοινωνική αξία του αθλητισμού. Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε ενεργά την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, στηρίζουμε τον ναυταθλητισμό, και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος του σπουδαίου έργου, του μεγαλύτερου σήμερα δημόσιου έργου στη χώρα, της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής». Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην τελετή έναρξης του Ανοικτού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος FINN που διεξάγεται στο Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, στη Μαρίνα Καλλιθέας (10 – 18 Μαΐου 2019), με τη συμμετοχή περίπου 40 χωρών και 100 αθλητών.

‘Κορυφαίες εκδηλώσεις σαν τη σημερινή υπογραμμίζουν τον τρόπο που μπορούμε όλοι μαζί, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, αθλητικοί φορείς, να κερδίσουμε το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης’

Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που η Αττική έχει την εξαιρετική τιμή να φιλοξενεί στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας. «Έναν από τους μεγαλύτερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της χρονιάς: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με σκάφη Finn, που όμως ουσιαστικά είναι παγκόσμιο, καθώς σε αυτό παίρνουν μέρος οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, η ίδια επισήμανε ότι «αποτελεί πεποίθησή μας ότι ακριβώς όλες οι ναυταθλητικές δραστηριότητες αναβαθμίζουν συνολικά την περιοχή, προσδίδοντάς της ιδιαίτερη – οικονομική, τουριστική και αθλητική – προστιθέμενη αξία, καθιστώντας τον χώρο, πόλο πολυεπίπεδης ανάπτυξης. Ανάπτυξης στην οποία συμβάλλει το νέο Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας, που δείχνει τον δρόμο για την ωφέλιμη για την οικονομία και την κοινωνία, αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων». «Που δείχνει το πώς το τρίπτυχο αθλητισμού, οικονομίας, τουρισμού, μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη της πατρίδας» τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής. «Και κορυφαίες εκδηλώσεις σαν τη σημερινή υπογραμμίζουν τον τρόπο που μπορούμε όλοι μαζί, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, αθλητικοί φορείς, να κερδίσουμε το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης» σημείωσε η ίδια.

Την Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.