Περιοδεία Πατούλη στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη σήμερα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλους τους Δήμους της Αττικής προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες και να πληροφορηθεί από τους τοπικούς φορείς για τις θέματα που τους απασχολούν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το δήμαρχο Γ. Κωνσταντέλλο,  με αιρετούς, ιατρούς, πολίτες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και υποψήφιους.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Πατούλη ήταν η  εκδήλωση για την ανακύκλωση στην Πλατεία Βάρκιζας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενημερώθηκε από το δήμαρχο κ. Κωνσταντέλλο, για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος του προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών και να μειωθεί η ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος το 2014 η ποσότητα των απορριμμάτων που αξιοποιούνταν στην ανακύκλωση έφθανε στο 9%, σήμερα το ποσοστό έχει φθάσει στο 25,2%, ενώ στόχος του είναι το 2019 το ποσοστό να φθάσει στο 40%.

Επιπλέον ο κ. Κωνσταντέλλος ενημέρωσε το Γ. Πατούλη και για την υλοποίηση ενός ειδικού προγράμματος με τη συμμετοχή πανεπιστημιακού φορέα για την  αξιοποίηση των υπολειμμάτων από το κλάδεμα δέντρων και θάμνων για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού –οργανικού λιπάσματος. Ο δήμος παράλληλα υλοποιεί μια σειρά από ενημερωτικές δράσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους, ενώ πραγματοποιεί και πιλοτικά προγράμματα για τη διαλογή στην πηγή.

Απευθυνόμενος στον κ. Πατούλη εξέφρασε την εκτίμηση του στο πρόσωπό του και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να είναι στη θέση του Περιφερειάρχη ένας  άνθρωπος που γνωρίζει τόσο καλά την αυτοδιοίκηση και θα μπορεί να συνεργαστεί δημιουργικά με το πρώτο Βαθμό.

Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του συνεχάρη το δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το έργο του καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε επίπεδο διαχείρισης των απορριμμάτων. Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι ως αυριανός Περιφερειάρχης θα έχει στενή συνεργασία με όλους τους δήμους της Αττικής προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Τέλος υπογράμμισε ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τα θέματα πρόληψης υγείας, η στοχευμένη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με έμφαση στην υγεία και την ευεξία, καθώς και η αναπτυξιακή επανεκκίνηση αποτελέσουν κεντρικές προτεραιότητες της Νέας Αρχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ υπολοίπου Αττικής Γ. Βλάχος, ο πρώην υπουργός Τ. Σκανδαλάκης, υποψήφιοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης μαζί με το Γ. Κωνσταντέλλο επισκέφθηκαν την ανθοκομική έκθεση Βάρκιζας οι οποία εγκαινιάζεται απόψε το βράδυ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν  επίσκεψη στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ Κλαίρη Σαραντάκου ενημερώθηκαν από την διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Ο Γ. Πατούλης σημείωσε ότι ως αυριανός Περιφερειάρχης θα είναι στο πλευρό τους και θα συμβάλει με κάθε τρόπο και μέσο για το περιορισμό των προβλημάτων και των ελλείψεων.
Τέλος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υποψήφιους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, με επιχειρηματίες της περιοχής καθώς και με πολίτες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.