Ο Ν. Δένδιας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ant 1»  




 Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας,  Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση σήμερα το βράδυ για τις πολιτικές εξελίξεις,  στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό «Ant 1».

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Για το αν παραμένει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της Ασφάλειας για τη Νέα Δημοκρατία:

  • Προφανώς, είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών το δικαίωμα στην Ελευθερία, στην περιουσία και στην προσωπικότητα. Κάποιος φαίνεται να αντιλέγει σε αυτό. Είναι προφανές ότι για την κυβέρνηση η προστασία αυτού του  δικαιώματος δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτεραιότητα. Η ανοχή η οποία επιδεικνύεται δείχνει ξεκάθαρα ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα περίεργο είδος κράτους στο οποίο περίεργα πράγματα συμβαίνουν.
  • Ο κ. Μπακογιάννης υπέστη να ανέχεται να κραυγάζουν υπέρ αδείας του δολοφόνου του πατέρα του. Kαι επιτρέπεται παρά ταύτα και όλη αυτή η κατάσταση να γίνεται και να κάνει αναίρεση υπέρ του Κουφοντίνα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι η κυβέρνηση είναι άμοιρη παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.
  • Για την προστασία της Βουλής των Ελλήνων τι πειθαρχικές ποινές επιβάλατε κα Γεροβασίλη; Μην μας λέτε ότι είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος. Η κυβέρνηση έχει αποδράσει της λογικής.
  • Του ασκήσατε πειθαρχικό έλεγχο του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.  όπως σας δίνει το δικαίωμα το Προεδρικό Διάταγμα; Θα του ασκήσετε; Είναι πειθαρχικό παράπτωμα η παρουσία του στην εκδήλωση του κ. Τσίπρα ή όχι; Επιτρέπεται;
  • Για τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ το θέμα είναι προφανές, το έχει καταλάβει και η Υπουργός, και για τον αρχηγό του Λιμενικού υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα. Η κα Υπουργός ενέκρινε ότι δεν έπρεπε να ενεργήσει κατά τις συγκεκριμένες διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος. Το αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας.

Για το πώς ήταν η κατάσταση επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας στη δημόσια ασφάλεια καθώς και για τον ορισμό των επικεφαλής της Δικαιοσύνης:

  • Δεν ήταν έτσι επί των ημερών μας. Πάντοτε στην Ελλάδα υπήρχαν προβλήματα όμως 14 καταλήψεις  σιγά – σιγά ξεκαθαριζόντουσαν (Κάλας, Αμαλίας), όπως και τα ελάχιστα σε σχέση με τωρινά επεισόδια στα Εξάρχεια. Τώρα δεν μπορεί να μπει στα Εξάρχεια ούτε η… Τροχαία.
  • Οφείλω να αναγνωρίσω ότι επί των ημερών της κας Γεροβασίλη υπήρξε μια προσπάθεια ανάταξης μιας πλήρους αποχαλίνωσης που προηγήθηκε,  αλλά υπάρχει συνολική ευθύνη και ο Πρωθυπουργός έχει προσωπική ευθύνη. Ευθύνη υπάρχει και υπηρεσιακή.
  • Ως προς τη Δικαιοσύνη  εκεί ετοιμάζεται ένα μέγα θεσμικό ατόπημα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να ορίσει τους επικεφαλής της Δικαιοσύνης. Δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Στουρνάρα που τοποθετήθηκε επί ημερών μας επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ. Σαμαράς τότε δεν επέλεξε να πάμε σε εκλογές, μας έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε πει ότι οι ευρωεκλογές είναι “ψήφος εμπιστοσύνης” και τρίτον ο κ. Σαμαράς δεν είχε προσφύγει ήδη σε εκλογές.
  • Ο κ. Τσίπρας ζήτησε δημοψήφισμα, το έχασε και είπε να πάμε σε εκλογές. Θα έπρεπε μάλιστα να είχε παραιτηθεί διότι εθνικός λόγος δεν υπάρχει και να είχε οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δεν έχει τη λαϊκή εντολή η καταψηφισμένη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Έχει πάψει να εκφράζει τον ελληνικό λαό και το έχει και η ίδια διαπιστώσει.
  • Καθυστερούν την διεξαγωγή των εκλογών για τα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων; Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον που τους δείχνουν. Αυτό που συμβαίνει είναι καταδολίευση του Συντάγματος.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.