O Γιάννης Μπαλάφας στις εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»




Ο βουλευτής Β΄Αθηνών, Γιάννης Μπαλάφας, παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία». Στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι η διατήρηση και η ενίσχυση της ιστορικής μνήμης είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιβίωση ενός έθνους. Εκατό χρόνια μετά τον ξεριζωμό και την εξολόθρευση χιλιάδων Ποντίων εξαιτίας ενός ανεξέλεγκτου εθνικισμού, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές, γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον.

Η Ελληνική Βουλή τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Την Κυριακή το βράδυ στις 19 Μαΐου, κατά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί συμβολικά. Τη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί, στην Ολομέλεια, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με εκπρόσωπους του οργανωμένου ποντιακού χώρου.

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κορυφώνονται.
Σήμερα Σάββατο ώρα 21:00 δίνουμε όλοι το “παρών” στην εκδήλωση μνήμης στο μνημείο της Γενοκτονίας στην Πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά.
Θα είμαστε όλοι εκεί!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.