Μανώλης Μιχαλέτος: Μνήμες από την περιοχή Κυθηρίων που αγαπώ




(Ο Μανώλης Μιχαλέτος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “ΆΛΙΜΟΣ μπορούμε καλύτερα”)

Ευτύχησα να μεγαλώσω σε μία περιοχή με έντονο το άρωμα της κοινότητας. Η γειτονιά, το παιχνίδι στο δρόμο, οι φίλοι από το δημοτικό μέχρι και σήμερα, η καλημέρα και η καλησπέρα σε γνωστούς και λιγότερο γνωστούς της περιοχής που βγαίνει από τα χείλη αβίαστα κι ένα χαμόγελο σε κάθε συνάντηση.

Σε αυτή την περιοχή που την βρήκε η οικογένειά μου τέλη της δεκαετίας του 80, με χωματόδρομους και λίγες υποδομές, σιγά σιγά και με τη βοήθεια του τοπικού συλλόγου, αναπτύχθηκε αποχετευτικό δίκτυο, αποκτήσαμε πάρκα, παιδικές χαρές, σχολεία και στρωμένους δρόμους.

Το 88 ήρθε η αποχέτευση, το 90 η άσφαλτος, το 2000 άρχισε να πυκνοκατοικείται το Πανί. Μέχρι τότε ραντεβού κάθε απόγευμα στις αλάνες, κρυφτό και κυνηγητό στις οικοδομές, ποδήλατο στη Μυρτιδιωτίσσης και χωρίς φρένα στην κατηφόρα της Γεωργίου Παπανδρέου.
Και φυσικά φωτιές του Αη Γιαννιού στην Σκανδείας, με όλη τη γειτονιά μια αγκαλιά και το απαραίτητο μπουγέλωμα κατόπιν…. Και πιο παλιά την Καθαρά Δευτέρα η περιοχή των Κυθηρίων έκανε κούλουμα στη Λεωφόρο που στρώνονταν τα τραπέζια.
Οικοδομές, νεόχτιστα, το νησιώτικο σπίτι του γιατρού, το σπίτι με τα κολωνάκια και από Αλίμου μέχρι Ιωνίας όλοι γνωστοί. Οι δε μπαλιές πήγαιναν και έρχονταν και καμμιά φορά έμπαιναν και στα σπίτια!!
Λίγα αμάξια, λίγες έννοιες, χρόνια παιδικά σαν σε χωριό, που αλλού; Στην περιοχή Κυθηρίων και στο έρημο Πανί με τα μελίσσια, τα αεροπλάνα να περνάνε συχνά και τις μοτοσυκλέτες!

Μέσα σε όλα αυτά αποκτήσαμε και έναν Ναό που έγινε το κέντρο της ζωής της ”κοινότητας”. Και είτε πιστεύει κάποιος στην εκκλησία είτε όχι, δεν μπορεί παρά να μην θεωρεί την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα ως έναν οικείο χώρο και ως ένα στολίδι της περιοχής.
Εκεί ο Νικήτας και η Ελένη, άγρυπνοι φρουροί από ψηλά.
Αυτή είναι η περιοχή μας, εδώ παίξαμε, μαλώσαμε , μεγαλώσαμε… Για αυτές τις μνήμες θα πρέπει να παλεύουμε.
Για αυτές τις μνήμες, επιχειρώ την υποψηφιότητά μου για να γίνει η περιοχή μας ακόμα καλύτερη και να εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για αυτές τις ιστορίες ζωής που είναι συνυφασμένες με το είναι μου εδώ και 31 χρόνια που κατοικώ στην περιοχή

 

 

Βόλτα με το σκύλο – Λόφος Πανί 1993

 

Έργα στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα 1997
2.12.1990, θεμέλιος Λίθος στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ ομογενούς Κυθήριου Michael Sotirchos

 

Γεννήθηκα το 1983 και από το 1988 μέχρι και σήμερα διαμένω στον Άλιμο στην Περιοχή Κυθηρίων.

Προέρχομαι από οικογένεια με έντονη ναυτική παράδοση. Η καταγωγή μου είναι από τη Νεάπολη Λακωνίας (Βάτικα).

Τέλειωσα το 5ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Αλίμου και πέτυχα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών από την οποία αποφοίτησα ως Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Ναυπηγών Μηχανικών.

Εργάζομαι στον απαιτητικό χώρο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Από το 2004 έως το 2012 υπήρξα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού  Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»,. Ιδιαίτερα έχω ασχοληθεί με το ζήτημα των συγκοινωνιών στο δήμο μας συντάσσοντας υπομνήματα είτε μέσα από τη δράση μου στο σύλλογο είτε ιδιωτικώς προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΣΑ και το Δήμο.

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Νέων του Αλίμου για τη δημιουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων το 2006.

Συμμετείχα στην κίνηση αποφοίτων 4ου Ενιαίου Λυκείου Αλίμου για τη δημιουργία συλλόγου το 2007.

Από 1η Ιανουαρίου 2011 εκτελώ χρέη επιτρόπου στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου.
Υπήρξα συνιδρυτής της ΟΝΝΕΔ Αλίμου και πρώτος πρόεδρός το 2010, ενώ από το 2016 είμαι Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αλίμου.

Συνεπής στις αρχές μου φρόντισα η πολιτική δράση να συνοδεύεται από κοινωνική  ωφέλεια, οργανώνοντας δράσεις όπως: εθελοντική αιμοδοσία, καθαρισμός –εξωραϊσμός δημοσίων χώρων του Αλίμου καθώς και συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων κι άλλων ειδών με σκοπό την ανακούφιση ευπαθών ομάδων. Ταυτόχρονα, καταθέσαμε μαζί με άλλους συμπολίτες, πολλές προτάσεις για τη συγκοινωνία, τους χώρους άθλησης και τους ελεύθερους χώρους του Δήμου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.