Ημερίδα Σταδιοδρομίας στο 2o Γυμνάσιο Βούλας




Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στο 2o Γυμνάσιο Βούλας Ημερίδα Σταδιοδρομίας στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης, γονείς αυτών και προσκεκλημένοι ομιλητές που μοιράστηκαν βιωματικά τις δικές τους εμπειρίες επιλογής σπουδών και την επαγγελματική τους διαδρομή έως και σήμερα, δίνοντας πολύτιμες και άκρως χρηστικές συμβουλές.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των ιδίων των μαθητών/μαθητριών που συμμετέχουν ενεργά στο πιλοτικό Πρόγραμμα Ηγεσίας, ενώ εντάσσεται και στις δράσεις της Θεματικής Εβδομάδας που υλοποιείται στο Σχολείο (13-17.05.2019).

Το Πρόγραμμα Ηγεσίας «Εσύ τι θα κάνεις για να γίνει ο κόσμος καλύτερος;» είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο εγχείρημα που υλοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας το σχολικό έτος 2018-2019, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με συντονιστές τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, Σύμβουλο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας και κ. Δημήτρη Λεμονάκη, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που εθελοντικά συμμετείχαν στο Πρόγραμμα με σοβαρότητα, δέσμευση και υπευθυνότητα, παρουσίασαν στην Ημερίδα και μοιράστηκαν με το ακροατήριο την έρευνα και τους στόχους τους για τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε δημοσίως τις μαθήτριες και τους μαθητές: Μαρία Γράου, Στέλλα Δούνια, Αντώνη Λιάκουρα, Θάλεια Ρόκα, Λυδία Ρόκα, Ολυμπία Ρούσσου, Δανάη Σαρπάκη, Άννα-Ζηνοβία Τσάγγαρη, Πέτρο Τσίλη, Χαρά Φύτρου, Αρίστη Φωτίου και Θεοδώρα Χατζάκη.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά, για τη συμβολή τους στην Ημερίδα, τους ομιλητές: Ειρήνη Γιαλούρη – Φιλόλογο-Διευθύντρια Πωλήσεων Ελλάδος Αεροπορικής Εταιρείας, Φερραίο Γράο – Καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νικόλαο Ζαχαράτο – Επιχειρηματία, Βασίλειο Ιεραπετρίτη – Πολιτικό Μηχανικό-Κτηματομεσίτη, Ελευθερία Μεταξά – Φιλόλογο-Συγγραφέα, Σμηναγό (ΥΙ) Βασίλειο Μουτεβέλη – Στρατιωτικό Ιατρό, και Γεώργιο Φωτίου – Επιχειρηματία. Οι συμβουλές και οι εμπειρίες που μοιράστηκαν με τα παιδιά ήταν πολύτιμες!

Πεποίθηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι ότι η συγκεκριμένη δράση μπορεί να ωφελήσει και τις επόμενες τάξεις (Γ΄ Γυμνασίου) και ως εκ τούτου προτίθεται να συνεχίσει την οργάνωση και υλοποίηση του Προγράμματος, κατά το σχολικό έτος 2019-2020, με τη συνεργασία και αρωγή της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Εν όψει των εξετάσεων και της επικείμενης αποφοίτησης, ο Σύλλογος εύχεται σε όλη τη Γ΄ Γυμνασίου, που παρακολούθησε σύσσωμη την Ημερίδα Σταδιοδρομίας, Καλή Πρόοδο και Καλή Συνέχεια στην πορεία τους στο Λύκειο!

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2Γυμνασίου Βούλας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.