Η χορευτική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας «Ο Προφήτης Ηλίας» (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μια ακόµη ετήσια παράσταση πραγµατοποίησαν οι 100 χορευτές όλων των Χορευτικών Τµηµάτων Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας «Ο Προφήτης Ηλίας», την Κυριακή 12 Μαΐου, στο κατάµεστο από κόσµο, ανακαινισµένο προσφάτως κινηµατοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
Η φετινή µουσικοχορευτική παράσταση ξεκίνησε µε το δροµικό τραγούδι «Κόρη µ’ κι αν περπατείς λιανά…», τραγούδι που έδωσε και τον τίτλο στην παράσταση,
καλωσορίζοντας και προσκαλώντας τους παρευρισκόµενους να διασκεδάσουν έτσι όπως έκαναν οι παλιότεροι από µας στους Μεταξάδες Έβρου.
Ήταν η 13η συνεχόµενη ετήσια, καθιερωµένη Πολιτιστική Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου, στην οποία παρουσιάστηκαν χοροί από την Ανατολική Ρωµυλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, δείγµα της συστηµατικής δουλειάς που έγινε όλη την εκπαιδευτική χρονιά από τον Χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου κ. Άρη Κατσινέλη. Την καλλιτεχνική επιµέλεια της εκδήλωσης είχαν ο χοροδιδάσκαλος Άρης Κατσινέλης και η Υπεύθυνη των Χορευτικών Τµηµάτων του Συλλόγου κα Εύη Στασή.
Η κα Εύη Στασή, Γενική Γραµµατέας επίσης του Συλλόγου και µέλος του Χορευτικού Τµήµατος, παρουσίασε την εκδήλωση µε έναν ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο αλλά και εντυπωσιακό, αφού επέλεξε να είναι ντυµένη και η ίδια µε την πολύ όµορφη και ξεχωριστή αυθεντική µακεδονίτικη παραδοσιακή φορεσιά από την περιοχή της Επισκοπής Νάουσας προτρέποντας το κοινό να ταξιδέψει ταυτόχρονα µε τη µουσική και το χορό στο µαγικό κόσµο της ελληνικής φορεσιάς.
Την όµορφη βραδιά, όπως και κάθε χρόνο, πλαισίωσε η ορχήστρα παραδοσιακής µουσικής του Θοδωρή Γεωργόπουλου µε τον ίδιο στο κλαρίνο και τους δεξιοτέχνες µουσικούς Μιχάλη Ζάµπα (λαούτο-τραγούδι), Παναγιώτη Ξυδέα (βιολί) και Σάκη Κάκο (κρουστά).
Τους χορευτές έντυσε µε εκπληκτικές παραδοσιακές φορεσιές του τόπου µας το βεστιάριο του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου.
Κορυφαία και ιδιαιτέρως συγκινητική στιγµή της εκδήλωσης αναδείχθηκε εκείνη της βράβευσης µε τιµητική πλακέτα του Χοροδιδασκάλου κ. Άρη Κατσινέλη για την επί 10 χρόνια αδιάλειπτη συνεισφορά του στο πολιτιστικό έργο του Συλλόγου.

Βράβευση η οποία έγινε µε την παρουσία επί σκηνής όλων των χορευτών, των συντελεστών και των µελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Εκ µέρους του Συλλόγου, ο Πρόεδρος κ. Τάσος Σκουτέρης καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκοµένους που γέµισαν ασφυκτικά την αίθουσα του θεάτρου, τους ενηµέρωσε για την πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα του Συλλόγου και απηύθυνε πρόσκληση προς όλους να αγκαλιάσουν τη δράση του Συλλόγου που µοναδικό στόχο έχει να κρατά ανοικτούς τους διαύλους
επικοινωνίας, ειδικά των νέων, µε τον παραδοσιακό µας πολιτισµό.
Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ µέρους του Δήµου Γλυφάδας και του Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. κ. Νικόλαος Λεβετσοβίτης, ο οποίος συνεχάρη το Δ.Σ. για την άρτια οργανωµένη εκδήλωση, επαίνεσε το πολιτιστικό έργο του Συλλόγου, συνεχάρη τον Χοροδιδάσκαλο και το Δ.Σ. του Συλλόγου για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν για την στήριξη και την διατήρηση της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς.


Την εκδήλωση µεταξύ άλλων τίµησαν µε την παρουσία τους : από τη Μητρόπολη Γλυφάδας-Βούλας-Βουλιαγµένης-Βάρης, εκ µέρους του Μητροπολίτη κου Αντωνίου – ο πατήρ Γεώργιος, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου – Δήµαρχος της πόλης µας, ο κ. Στάθης Γεωργούλας – Αντιπρόεδρος Δηµοτικού Συµβουλίου, ο κ. Νίκος Λεβετσοβίτης – Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ., η κα Μαρία Παπάζογλου – Αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. καθώς και πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας “Το Άργενον”, η κα Μαρία Νερούτσου – Περιφεριακή Σύµβουλος, ο κ. Δηµήτρης Νιτσιόπουλος – Αντιδήµαρχος Εσόδων & Διοικητικού, ο κ. Μάκης Φιλόπουλος – Επικεφαλής της δηµοτικής παράταξης “Δυνατή Γλυφάδα”, ο κ. Στέλιος Θεοδοσόπουλος – δηµοτικός σύµβουλος, Επικεφαλής της δηµοτικής παράταξης “Ανατροπή στη Γλυφάδα” καθώς και πρόεδρος του Σωµατείου Δασοπροστασίας, Δασοπυρόσβεσης Γλυφάδας, η κα Ειρήνη Βαγγελάτου – δηµοτική σύµβουλος και
Επικεφαλής της δηµοτικής παράταξης “Ανυπότακτη Γλυφάδα”. Οι δηµοτικοί σύµβουλοι: κ. Σπύρος Δήµου – µέλος του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ., κ. Δηµήτρης
Τσακίρης, κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, κα Νατάσσα Αργυροπούλου, κ. Δηµήτρης Ακρίβος – Εντεταλµένος Δηµ. Σύµβουλος Μαρίνων Γλυφάδας, κα Μαίρη Μιλιαρέση –
Αντιπρόεδρος του Γκολφ, κα Σάσα Πατεράκη – επίσης πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γλυφάδας µε καρκίνο του µαστού “Μαζί για τη ζωή”. Υποψήφιοι
δηµοτικοί σύµβουλοι: κ. Χρήστος Χάρος, κα Δήµητρα Δανιήλ, κα Ντίνα Φίκα, κα Μπέσσυ Αργυράκη, κα Ελεονώρα Μαρούλη – Σαπουνάκη, κ. Δηµήτρης Τσαµπίρας,
κ. Βασίλης Παλιούρας, κα Σωτηρία Παφίλη, κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, κ. Αντώνης Γιαννακάκης, κ. Σταµάτης Σκαµπαρδώνης – µέλος του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ..
Μαζί µας επίσης και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών σωµατίων της Γλυφάδας: κ. Παντελής Μπουρογιάννης του Συλλόγου Ηπειρωτών “Η Πίνδος”, κα Ελένη Καράχου
– Σκούταρη του Συνδέσµου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, επίσης υποψήφια δηµοτική σύµβουλος και κα Μαρία Αποστολάκη της Ένωσης Κρητών “Η Κρήτη”.
Τέλος στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι σκηνοθέτες της νεοσύστατης θεατρικής οµάδας του Συλλόγου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Βούλγαρης και ο κινηµατογραφιστής και σκηνοθέτης Γιάννης Μακρυνόρης.
Το θερµό χειροκρότηµα του κοινού που είχε κατακλύσει οµολογουµένως την αίθουσα, τα χαµόγελα όλων των χορευτών, µικρών και µεγάλων, η ικανοποίηση και η χαρά όλων των συντελεστών, επισφράγισαν την λήξη µιας ακόµη δηµιουργικής, επιτυχηµένης και αποτελεσµατικής χρονιάς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.