Αντώνης Σαμόλης: Γι’ αυτό “Αγαπώ τον Άλιμο” (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(γράφει ο Αντώνης Σαμόλης – Φαρμακοποιός/υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αγαπώ τον Άλιμο” του Ανδρέα Κονδύλη)

Γιατί εδώ μεγάλωσα εδώ πήγα σχολείο εδώ κατοικώ & εργάζομαι.
Ήταν το 1962 όταν ο πατέρας στην τότε κοινότητα Καλαμακίου άνοιξε το πρώτο του φαρμακείο του στην Δωδεκανήσου 37 στη περιοχή του Άνω Καλαμακίου.

Στο Κάτω Καλαμάκι υπήρχε το φαρμακείο του Πρώην δημάρχου Παύλου Τζιβανίδη.

Τότε το Άνω Καλαμάκι ήταν στην αρχή της ανάπτυξης του με λίγα σπίτια πολλά οικόπεδα με χωμάτινους δρόμους δίχως πεζοδρομία στην Δωδεκανήσου ήταν μια λωρίδα και το λεωφορείο είχε το τέρμα του στην διασταύρωση με την Κύπρου και αργότερα μέχρι την Μεταμορφώσεως και Ιωνίας (Φρειδερίκης τότε).

Όταν έβρεχε τα νερά πλημμύριζαν τους δρόμους με αποτέλεσμα να να πλημμυρίζουν σπίτια και μαγαζιά. Δυο φορές πλημμύρισε και το φαρμακείο μας με αποτέλεσμα να το μεταφέρουμε στην Δωδεκάνησου 57.

Το νερό μοιραζόταν στα σπίτια με τον νερουλά και ο πάγος με τον παγοπώλη
Οι κάτοικοι στη πλειοψηφία ήταν εργάτες τα οικόπεδα από συνεταιρισμούς όπως των εκτελωνιστών, εφοριακών κλπ.
Υπήρχε ένας ιατρός του ΙΚΑ και 2 παιδίατροι στην Ηλιούπολη που εξυπηρετούσαν τους ασθενείς.

Μέτα το άνοιγμα του φαρμακείου ήρθαν και οι πρώτοι ιατροί στον Άνω Καλαμάκι.

Το 1974 με την μεταπολίτευση έγιναν οι δημοτικές εκλογές και πρώτος αιρετός δήμαρχος ήταν ο Παύλος Τζιβανίδης φαρμακοποιός στο κάτω Καλαμάκι και η κοινότητα έγινε Δήμος Αλίμου.

Έκτοτε με την εκλογή της “Δημοκρατικής Ενότητας” που ήταν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ο πατέρας μου Μιλτιάδης Σαμόλης ασφαλτοστρώθηκε το σύνολο των δρόμων, έγιναν έργα αποχέτευσης, ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός το γήπεδο των Τραχώνων που ήταν μια αλάνα περιφραγμένη, το Γυμνάσιο και Δημοτικό στην Καραΐσκάκη, το κλειστό Γυμναστήριο και πολλά άλλα.

Οι κάτοικοι από 3.000 έφτασαν σύμφωνα με την τελευταία απογραφή τους 41.830 και τώρα ακόμα παραπάνω,τα φαρμακεία από 2 έγιναν 36 δίχως τα συνοριακά.

Η ανάπτυξη του Δήμου μας από το 1975 και μετά υπήρξε ραγδαία και το κυριότερο ενώθηκε και έγινε ένας ενιαίος δήμος πρώτα υπήρξε το Άνω και το κάτω Καλαμάκι.

Στις 26/2/2019 καλούμαστε σε εκλογές μεταξύ αυτών και δημοτικές
για εκλογή νέας Δημοτικής Αρχής.
Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη και σκέψη αποφάσισα να συμμετέχω για να συνεισφέρω και εγώ ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Δημητρέλλου δικηγόρο και έχουμε δύο γιους τον Μιλτιάδη και τον Χρήστο ηλικίας 15 ετών.

Έχω σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Ρώμης «Sapienza University of Rome» στο τίμημα της φαρμακευτικής .
Συμμετέχω στο συνδυασμό της ανεξάρτητης Δημοτικής κίνησης του Ανδρέα Κονδύλη γιατί εκτίμησα την εντιμότητα του το έργο του και την πραγματική μη εξάρτηση από κόμματα όπως οι άλλοι συνδυασμοί διότι Απλά «Αγαπώ τον Άλιμο» και εμπιστεύομαι τον Αντρέα Κονδύλη και το έργο του την τετραετία που διανύουμε.
Με εκτίμηση
Αντώνης Σαμόλης
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.