Άλιμος – Παρουσίαση του βιβλίου: Η “Δολοφονία του Λαμπράκη και το παρακράτος”




Ηταν 22 Μαϊου 1963, όταν ο βουλευτής και ειρηνιστής Γρηγόρης Λαμπράκης έπεφτε νεκρός, χτυπημένος από το «παρακράτος του τρικύκλου».

Η στυγερή δολοφονία, αλλά και οι ραγδαίες αποκαλύψεις, για τη δράση παρακρατικών μηχανισμών, με τη σύμπραξη ακόμη και ανθρώπων του υποκόσμου, προκάλεσαν πολιτικό σεισμό, θέτοντας τέρμα στην οκταετή κυριαρχία της ΕΡΕ και του Καραμανλή. Αυτή τη σκοτεινή πτυχή της νεότερης ιστορίας μας, παρουσιάζει ο Χρήστος Χαλαζιάς, στο καινούργιο βιβλίο του, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Δολοφονία του Λαμπράκη και το παρακράτος».

Όπως προκύπτει και από τον τίτλο, το βιβλίο δεν απεικονίζει μόνο την «ανατομία ενός εγκλήματος», αλλά αποτελεί και μια «πολιτική τοιχογραφία» της εποχής, μέσα από την εξερεύνηση του δυσώδους παρακρατικού μηχανισμού. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα 6 Μαϊου, στις 7 το βράδι, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου. Ο συγγραφέας θα κάνει την παρουσίαση του βιβλίου, ενώ θα μιλήσουν, η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, οι πρώην υπουργοί Γιώργος Λιάνης και Γιάννης Πανούσης και η δημοσιογράφος Εύα Μπούρα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.