Βύρωνας: 400 μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Καν΄ το Σωστά»




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Βύρωνα, το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας με τίτλο «Καν΄ το Σωστά»,που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 400 μαθητές της Γ΄ Λυκείου ( 27/3 Λύκειο Καρέα & 3ο Λύκειο – 28/3 1ο & 5ο Λύκειο) και είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, μέσα από τη θεωρητική εκπαίδευση αλλά και την πρακτική – βιωματική δράση, στο θέμα της οδικής ασφάλειας και να καταδείξει τις τραγικές συνέπειες της άγνοιας και της επιπόλαιης αντιμετώπισης στα θέματα οδικής συμπεριφοράς.

Χρησιμοποιήθηκε εξελιγμένος εξοπλισμός με προσομοιωτές πρόσκρουσης και ανατροπής αυτοκινήτου ώστε να βιώσουν οι μαθητές αλλά και να αξιολογήσουν τους κινδύνους που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα.
Επίσης με τη θεωρητική εκπαίδευση συζήτησαν μεταξύ τους και προβληματίστηκαν πάνω σε θέματα που αφορούν τις συνθήκες ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις τους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο αλλά και στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου Βύρωνα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή του Λυκείου Αναστάσιο Φλώρο για την αμέριστη συμπαράσταση και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξε προς το Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας.

Ακολουθούν ενδεικτικά σχόλια μαθητών από την περσινή παρουσίαση του Προγράμματος:
«Αυτοί που μας έκαναν την παρουσίαση ήταν πολύ επεξηγηματικοί, πρόθυμοι να επιλύσουν κάθε απορία και κράτησαν το ενδιαφέρον μας μέχρι το τέλος. Γενικά ήταν μια σοκαριστική εμπειρία, πολύ χρήσιμη και νομίζω πως βοήθησε όλα τα παιδιά να καταλάβουν τη σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται η οδήγηση.” (Αλεξία)

“Μου άρεσε τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό κομμάτι. Σίγουρα αυτό που έμεινε είναι πως μετά από ένα δυστύχημα καταστρέφεται μια ολόκληρη οικογένεια! Επίσης συνειδητοποίησα μόλις μας έβαλαν στο αμάξι που αναποδογύριζε, πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμπώ σε αμάξι χωρίς ζώνη!” (Μαρία Έλενα)

“Νομίζω ότι το πρακτικό κομμάτι που κάναμε μου έμεινε περισσότερο, αφού ένιωσα κιόλας το πώς είναι να βρίσκεσαι στην οποιαδήποτε θέση. Ήταν ό,τι πιο χρήσιμο μας δώσατε σαν σχολείο πιστεύω … ειδικά φέτος” (Χριστίνα)
“Μου άρεσαν όλα γενικά γιατί ήταν πράγματα που πρέπει να ξέρω και ο καθένας πρέπει, και σίγουρα το μήνυμα που κράτησα είναι ότι στον δρόμο δεν αστειευόμαστε ούτε το παίζουμε μάγκες” (Ηλίας)

Και το … κορυφαίο σχόλιο της ημέρας: “Μου άρεσαν τα video που είδαμε πιο πολύ, γιατί έδειχναν τι μπορεί να συμβεί άμα είμαστε απρόσεκτοι και τα άτομα που επηρεάζουμε έμμεσα μετά το τροχαίο. Το μήνυμα που κράτησα είναι να αγοράσω τέσλα αντί να οδηγάω εγώ” (Αλέξανδρος)

Το διήμερο αυτό πρόγραμμα, παρακολούθησαν μαζί με τους μαθητές και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και έτσι τα παιδιά δοκίμασαν την ευχάριστη έκπληξη να έχουν ανάμεσά τους τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και τους Αντιδημάρχους Παιδείας Λεμονιά Κλωνάρη, Κοινωνικής Πολιτικής Χρήστο Σπυρόπουλο, Οικονομικών Δημήτρη Κόκκαλη και Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καραγιάννη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.