Συνέντευξη Γιάννη Μπαλάφα στο «Νέο Ε»
Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, χθες βράδυ, στο «Νέο Ε» και τους δημοσιογράφους Γ. Παπαγιάννη και Α. Ζαρακέλη, τόνισε, μεταξύ άλλων :

Για τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις

«Οι δημοσκοπήσεις στο δημοψήφισμα του 2015 μας δίνανε 20 μονάδες κάτω από το ποσοστό που λάβαμε τελικά, ενώ την παραμονή των εκλογών του Σεπτέμβριου του 2015, έδειχναν μισή μονάδα πάνω – μισή κάτω και τελικά εκλεχθήκαμε με 7,5 μονάδες πάνω. Ο Πρωθυπουργός είπε κάτι ευφυές, ότι έχει συνηθίσει να χάνει στις δημοσκοπήσεις αλλά να κερδίζει τις εκλογές. Ένας άλλος δείκτης είναι και οι συγκεντρώσεις, ας τις δούμε και ας τις συγκρίνουμε με αυτές των άλλων κομμάτων…»

Για το αν η κυβέρνηση συγκρούεται με επιχειρηματίες

«Εμείς δεν έχουμε καμία σύγκρουση με επιχειρηματικά συμφέροντα, γενικά.  Απλά απαντάμε σε ανθρώπους που μας επιτίθενται και θέλουν να το παίξουν πολιτικοί αρχηγοί. Αντί να κάνει πολιτική αντιπαράθεση ο κύριος Μητσοτάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε να την κάνει ο κύριος Μαρινάκης, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα» παιχνίδια και ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης.

Κατά τα αλλά, εμείς είμαστε υπέρ μιας υγειούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, όχι βέβαια κρατικοδίαιτης, είμαστε υπέρ μιας μεικτής οικονομίας, θέλουμε έναν σύγχρονο δημόσιο τομέα και μια κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία».

Για τις κατηγορίες τις αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα

«Η σημερινή ατζέντα είναι υπέρ μας, δεν έχουμε κανένα λόγο να επιδιώκουμε να την αλλάξουμε. Η «Δημοκρατία», μια εφημερίδα του συντηρητικού χώρου, βγήκε με πρωτοσέλιδο «Ο Κυριάκος κόβει τα δώρα», δημοσίευμα που βασίζεται στις δηλώσεις του κύριου Μητσοτάκη σε πρόσφατο οικονομικό συνέδριο στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Δερβός, είπε ότι το επίδομα της ανεργίας είναι αντιπαραγωγικό, ενώ είναι γνωστό πως η ΝΔ είναι υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης και προκρίνει το ασφαλιστικό σύστημα του Πινοσέτ για το ασφαλιστικό.

Εμείς από την πλευρά μας, προχωράμε το νομοσχέδιο με τις 120 δόσεις που, πέραν των άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων,  θα απεγκλωβίσει 80.000 πολίτες που θα μπορέσουν να πάρουν τις συντάξεις τους, καθώς και το ζήτημα με τις συντάξεις χηρείας. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, πέρα του ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και των συντελεστών της φορολογίας του εισοδήματος, μέτρα που θα ανακουφίσουν τη μεσαία τάξη».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.