Συγκέντρωση – συζήτηση για τις επικείμενες εκλογές, με νέους από την Νέα Σμύρνη




Μαζική συγκέντρωση – συζήτηση για τις επικείμενες εκλογές, με νέους από την Νέα Σμύρνη, πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ την Κυριακή 31 Μάρτη στο «Επιτόκιο».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Κιουλάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Σμύρνης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Ελένη Μητικάρη, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακολούθησε συζήτηση και παρεμβάσεις από νέους εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές. Μετά το τέλος της συζήτησης οι νεολαίοι συνέχισαν την κουβέντα πίνοντας το ποτό τους στο μαγαζί.

Από την κουβέντα αναδείχτηκε ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – την οποία στηρίζουν όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και οι τοπικές διοικήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίες, οι χαμηλοί μισθοί, οι περικοπές σε υγεία και παιδεία, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Λύκειο όπου κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό. Οι νέοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στα πλαστά δίπολα πρόοδος – συντήρηση που πάνε να στήσουν τα αστικά κόμματα. Να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Αναδείχτηκαν θετικά παραδείγματα από την δράση των κομμουνιστών στο εργατικό και μαθητικό κίνημα, καθώς και το παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων. Οι νέοι δεν χρειάζεται να χαμηλώσουν τις απαιτήσεις τους. Είναι αναγκαίο σήμερα να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους σε μόρφωση και εργασία, να συναντηθούν με την πρόταση πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ.
Τονίστηκε η σημασία που έχει ένας νέος σήμερα να ενισχύσει το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, να ψηφίσει την «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμο και σε Περιφέρεια αλλά και η ανάγκη να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στους αγώνες που έρχονται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.