Πότε ξεκινούν τα έργα στα Αστέρια Γλυφάδας
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη υλοποίησης της πρώτης φάσης των εργασιών ανακαίνισης στην έκταση 285 στρεμμάτων Αστέρια Γλυφάδας, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia μετά την απόκτηση του 80% της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε., που έχει μισθώσει το ακίνητο έως το 2081.

 Του Δημήτρη Δελεβέγκου/capital.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιλογή της τεχνικής εταιρείας-αναδόχου για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου, που περιλαμβάνει την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και την ενίσχυση των κτηριακών σκελετών.

Τα καταστήματα εστίασης, μετά την ολοκλήρωση της θερινή σεζόν, θα ανακαινιστούν και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν προς το τέλος της χρονιάς, αποτελώντας και πηγή εσόδων για τον επενδυτή.

Η δεύτερη φάση της επένδυσης, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί τέλη 2019-Μάιο του 2020, αφορά την ανάπτυξη πέντε αστέρων ξενοδοχείου που θα έχει δυναμικότητα της τάξης των 400 κλινών και θα είναι υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Η φάση αυτή εκτιμάται ότι θα προσελκύσει και τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Σημειώνεται ότι η κάλυψη των κτιρίων θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης, αντιστοιχώντας σε λιγότερο από 28.000 τ.μ., με το επενδυτικό σχέδιο να αξιοποιεί την υφιστάμενη δομημένη επιφάνεια 20.000 τ.μ.

Γ. Χρυσικός: Τα οφέλη της συγχώνευσης με την Eurobank

Τα οφέλη της συγχώνευσης της Grivalia με την Eurobank περιέγραψε ο πρόεδρος της ΑΕΕΑΠ, Γιώργος Χρυσικός κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της περασμένης Παρασκευής. Όπως ανέφερε, οι μέτοχοι της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με αυξημένο ποσοστό στην τράπεζα, της οποίας τα μεγέθη θα έχουν εξυγιανθεί μετά το 2020 και θα έχει εμφανίσει υψηλότερη κερδοφορία συγκριτικά με τις υπόλοιπες τράπεζες, όπως εκτίμησε.

“Με τη συγχώνευση που προτείνουμε θα συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία της Grivalia. Βεβαίως, οι μέτοχοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν είτε εάν θα συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα είτε εάν θα πουλήσουν. Όλοι οι βασικοί μέτοχοι της Grivalia έχουν πιστέψει στο όραμα που έχει η Eurobank και θα είναι συνοδοιπόροι της τράπεζας για πολλά χρόνια” σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι οι αριθμοί υποδηλώνουν τετραπλάσια κερδοφορία της Eurobank, σε σχέση με τη Grivalia και ανέφερε ότι όσοι μέτοχοι επιθυμούν, διατηρούν τη δυνατότητα να πουλήσουν τις μετοχές τους. “Το Νοέμβριο, οπότε ανακοινώθηκε η πρόταση για συγχώνευση η μετοχή της Grivalia διαπραγματευόταν προς 7,16 ευρώ, ενώ σήμερα κινείται σε επίπεδα άνω των 11 ευρώ” απάντησε σε μικρομετόχους που υποστήριξαν ότι η συγχώνευση δεν είναι προς όφελός τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, η Grivalia έχει προσφέρει στους μετόχους της IRR 25%, ενώ έχει επιστρέψει, από το 2006 που μπήκε στο Χρηματιστήριο, έως σήμερα κεφάλαια της τάξης των 320 εκατ. ευρώ, με την αξία της εταιρείας στο ταμπλό να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.