Περιοδεία Πατούλη στον Άγιο Δημήτριο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί από τοπικούς φορείς και πολίτες για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, βρέθηκε σήμερα στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.
Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ρέμα Πικροδάφνης, το Δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, τα ΚΑΠΗ της περιοχής, τα δημοτικά ιατρεία, το ΙΚΑ, την περιοχή Ασυρμάτου και τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.
Επίσης στο πλαίσιο της περιοδείας του επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα της περιοχής, συνοδεία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων και συνομίλησε με πολίτες και ανθρώπους του επιχειρείν  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

 

Αναγκαίος ο στρατηγικός σχεδιασμός για την οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης
Πρώτος σταθμός στην περιοδεία του Γ. Πατούλη στον Άγιο Δημήτριο ήταν το ρέμα Πικροδάφνης το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και αποσάθρωση των πρανών του.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών η ανάπλαση του ρέματος έχει καθυστερήσει δραματικά, ενώ είναι αναγκαίος ο ανασχεδιασμός προκειμένου να μην καλυφτεί από τσιμέντο και τα πρανή του να στηριχθούν χωρίς την χρήση συρματοκιβωτίων.
Επιπλέον καταγγέλλουν ότι οι ροές υδάτων έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς διοχετεύονται νερά και από τον δήμο Ηλιούπολης. Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνεται ακόμα περισσότερο ο κίνδυνος πλημυρικών φαινομένων. Στα σχετικά προβλήματα αναφέρθηκε και η δήμαρχος κ. Ανδρούτσου κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη στο Δημαρχείο.
Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του επισήμανε ότι είναι αναγκαίος ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός για όλα τα ρέματα της Αττικής, που αποτελούν τους φυσικούς αποδέκτες των ομβρίων υδάτων. Είναι εγκληματική η λογική που ακολουθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, όπου εκτελούνταν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας εντός των οικιστικών ιστών, χωρίς να διασφαλίζεται νωρίτερα η αναγκαία οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων , μαζί με τα αναγκαία συμπ-ληρωματικά έργα.
Βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις να εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε ένα Δήμο και τα νερά να πλημμυρίζουν έναν άλλο γειτονικό Δήμο, επειδή δεν έχουμε φροντίσει να διευθετήσουμε το ρέμα στο οποίο θα έπρεπε να κατευθύνονται τα νερά για να καταλήξουν στη θάλασσα.
Όσο δεν διασφαλίζουμε ότι τα όμβρια ύδατα θα καταλήγουν στους φυσικούς αποδέκτες, οι πόλεις μας θα εξακολουθούν να πλημμυρίζουν και τα έργα που έχουν γίνει και έχουν κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά. Χρειάζεται μια νέα στρατηγική για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και στο πλάισιο αυτής, απαιτείται στην περίπτωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου, να γίνει πρώτα η οριοθέτηση και στη συνέχεια η διευθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε στο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με την Δήμαρχο Μ. Ανδρούτσου, παρουσία αντιδημάρχων και αιρετών ενημερώθηκε για μια σειρά έργων καθώς και δράσεων που προγραμματίζονται και χρειάζεται η συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής.
Μεταξύ άλλων η κ. Ανδρούτσου ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της οδού Αγ. Δημητρίου, το έργο της ανάπλασης της περιοχής που βρίσκεται περιμετρικά από το σταθμό του Μετρό στον Άγιο Δημήτριο, τη δημοπράτηση της μελέτης για το πάρκο στον Ασύρματο και τη δημιουργία Μουσείου στην ίδια έκταση καθώς και την ανέγερση κολυμβητηρίου.
Αναφερόμενη στις μελέτες που αφορούν στο ρέμα Πικροδάφνης υπογράμμισε ότι απαιτούνται τροποποιήσεις καθώς το αίτημα των πολιτών και του δήμου είναι να παραμείνει ένας πνεύμονας πρασίνου και να διαμορφωθεί ως χώρος αναψυχής και ήπιων δραστηριοτήτων.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως προτεραιότητα του είναι να επιταχύνουν οι διαδικασίες εκπόνησης και υλοποίησης μελετών για σημαντικά έργα όπως είναι το ρέμα της Πικροδάφνης και η ανάπλαση στην περιοχή του Ασυρμάτου.
«Δεν είναι δυνατόν να περνούν ολόκληρες δεκαετίες χωρίς να έχει γίνει ούτε ένα βήμα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο επίσπευσής τους. Ως Νέα Αρχή θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να επιτευχθεί η αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική. Για το λόγο αυτό θα εργαστούμε στενά με τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης και θα δώσουμε έμφαση στην επιτάχυνση των αναγκαίων υποδομών και στη στελέχωση των υπηρεσιών»

Νωρίτερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε τα ΚΑΠΗ της περιοχής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με άτομα τρίτης ηλικίας και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες των δομών.
Ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τα δημοτικά ιατρεία και τις υπηρεσίες ΤΟΜΥ όπου ενημερώθηκε από συναδέλφους του για τις ελλείψεις σε προσωπικό και την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του είχε συνάντηση και με ιερείς του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και να αναφερθεί στο στόχο της Νέας Αρχής για τη δημιουργία δικτύων που θα λειτουργήσουν ως κυψέλες πολιτισμού, εκπαίδευσης και άθλησης.
«Θέλουμε με τη στενή συνεργασία της Εκκλησίας να δημιουργήσουμε σε όλες τις γειτονιές της Αττικής κυψέλες πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού» σημείωσε.

 

https://www.facebook.com/giorgos.patoulis/posts/1252165584931755?__xts__[0]=68.ARA_7tKXlkCMp_HpLEnV2x5PQMdh8i8w23qN-jmQ24cTJB7yAzP2P2MIM5rxD0qjnCu5aQocGc_AZ02eUTR3BFxbE7N1y2lm9a4yeKWdBy4U1r_w8MbSPIZFyMops9sgL4tLZUXP0Ino-WtYDrUu7hzML-ZpGa3pOaSCM5v0lRh8KIr1-199SHW-cas1aIgHqN_I9xTlNwIw7GbzQszfNooeAR55Opk_V-wX-567rnhQi0enU2PEe_tfsnsKhywvV_b4l1wf0yey3jPScgtSpor4Ehd1qWwz6qpeK3mRUqxpTQGX1zIySMi41OKiOLOKdH5TMk3oK2csFGQk9LXYo7Pmqw&__tn__=-R

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.