Παύλος Παπαδημητρόπουλος: Μια Πινακοθήκη γεννιέται στον Άλιμο




(Ο Παύλος Παπαδημητρόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αγαπώ τον Άλιμο)

Ήταν αρχικά ένα όραμα : Να αποκτήσει (και) ο Άλιμος, μια μόνιμη στέγη Τέχνης και Πολιτισμού, όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων μας θα μπορούν δωρεάν να επισκέπτονται και να ξεναγούνται. Γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα για τα παιδιά η επαφή με την τέχνη και η αληθινή ψυχαγωγία, που δυστυχώς μόνο κάποιοι προνομιούχοι μπορούν να απολαμβάνουν.

Το Παλαιό Φάληρο, η Γλυφάδα, η Καλλιθέα, ο Πειραιάς και αρκετοί άλλοι δήμοι έχουν τις πινακοθήκες τους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποκτήσει και ο Άλιμος τη Δημοτική Πινακοθήκη που του αξίζει. Να αποκτήσει η πόλη μας έναν χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και παιδείας για όλους τους δημότες μας και κυρίως για τους νέους Επίσης να κάνουμε τη Δημοτική μας Πινακοθήκη πόλο έλξης επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, προοπτική που θα συμβάλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας. Και το όραμα άρχισε να γίνεται πραγματικότητα, Ήδη μέχρι σήμερα 70 σπουδαίοι πίνακες κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων έχουν συγκεντρωθεί και αποτελούν τον αρχικό πυρήνα της εικαστικής συλλογής που ανήκει στον Δήμο και που φιλοδοξούμε να είναι μια πρώτης τάξεως «μαγιά» για την Πινακοθήκη του Αλίμου που ετοιμάζεται με μόνιμη συλλογή και κτήριο έκτασης 200 τμ στην μαρίνα , που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας μοντέρνας πινακοθήκης, όπου θα φιλοξενούνται πολύτιμα έργα τέχνης από τον Φώτη Κόντογλου έως Παπαλουκά, από Απόστολο Γεωργίου έως Χρήστο Αντωναρόπουλο, από Βακιρτζή έως Μόραλη, από Ακριθάκη έως Σόρογκα, από Μήλιο έως Μπότσογλου, από Πανιάρα έως Ζουμπουλάκη, από Πατρασκίδη έως Αλτουνιάν, από Όπυ Ζούνη έως Σταθόπουλο και βέβαια από πολύ μπάρμπα Σπύρο Βασιλείου πλάι στον ευφάνταστο Γιώργο Δέρπαπα και τον Πανταλέων. Αλλά και Σπαθάρης και Πράσινος και Φασιανός και Γαλάνης και Μάρρος . Αλήθεια, ξέρετε πολλά μουσεία στην Αθήνα που να εκθέτουν την πορεία της ζωγραφικής μας στον εικοστό αιώνα ? Κάποιοι διαπιστώνουν στην πατρίδα μας κλίμα ισοπέδωσης και παρακμής. Εμείς λέμε «όχι» στην παραίτηση και λέμε «ναι» στην ελπίδα, τη δημιουργία και την ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε την προσπάθεια! Στη μιζέρια και τη λάσπη κάποιων για τους “πίνακες”, εμείς απαντάμε με τον σχεδιασμό μας και το όραμά μας!! Γιατί άλλο η κριτική και άλλο η συκοφαντία. Γιατί η κριτική γίνεται μόνο με επιχειρήματα. Όχι με υποθέσεις.
Δήμαρχε προχώρα ! Είμαστε μαζί σου ! Το όραμα θα γίνει πραγματικότητα. Και κάτι πάρα πολύ σημαντικό, που οι λασπολόγοι δεν εχουν καταλάβει : Η πινακοθήκη γίνεται από εμάς τους τωρινούς, για τις μελλοντικές γενιές των Αλιμιωτών (και όχι μόνο)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Παύλος Παπαδημητρόπουλος: Μια Πινακοθήκη γεννιέται στον Άλιμο

  • 26/04/2019 at 11:31 πμ
    Permalink

    Με τόσα χρήματα μπορούσαν να αγοράστουν 2 ή και 3 διαμερίσματα για να στεγαστούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου αντί να πληρώνουν ενοίκια…. να εξυπηρετούνται οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.