O Xρήστος Καπάταης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων




Εκδήλωση της Αρμενικής Κοινότητας για την 104η επέτειο από την Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
Παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, εκπροσώπων της βουλής των Ελλήνων, και μελών του διπλωματικού σώματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης, εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, απηύθυνε χαιρετισμό όπου μεταξύ άλλων τόνισε :
«Οφείλουμε, στη μνήμη των αθώων θυμάτων, να θυμίζουμε κάθε χρόνο τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα τέλη του 19ου – αρχές του 20ου αιώνα, στο όνομα ενός μεθοδευμένα ενορχηστρωμένου σχεδίου, με στόχο την αλλοίωση του δημογραφικού χάρτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


Ένα σχέδιο εξόντωσης και γενοκτονίας. Η αναγνώριση του μαρτυρίου των Αρμενίων προχωρά μεν αργά, αλλά σταδιακά σε διεθνές επίπεδο. Δεν διαγράφεται ούτε παραγράφεται. Δεν ξεχνιέται. Ο αγώνας για την ιστορική δικαίωση του Αρμενικού Έθνους, αποτελεί διαρκή αγώνα κατά της λήθης και της παραχάραξης της Ιστορίας. Αυτό επιβάλλουν οι μνήμες 1,5 εκατομμυρίου θυμάτων.».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.