O Aργυρουπολίτης που έφτιαξε την εφαρμογή «Πότε έρχεται το λεωφορείο;»




Απάντηση στο… βασανιστικό ερώτημα που κάθε λεπτό, καθημερινά υπολογίζεται ότι απασχολεί ταυτόχρονα χιλιάδες κατοίκους της Αθήνας έρχεται να δώσει ένας φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Ο λόγος για τον 22χρονο Χρήστο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος έχοντας και ο ίδιος «γράψει» ώρες σε κρύο και σε καύσωνα μετρώντας τα δευτερόλεπτα μέχρι τη λυτρωτική εμφάνιση του αστικού που θα τον μεταφέρει στη σχολή του, στου Ζωγράφου, ή στο σπίτι του, στην Αργυρούπολη, αποφάσισε πριν σχεδόν δύο χρόνια να αναλάβει δράση και να δώσει ο ίδιος την απάντηση στο χιλιοειπωμένο ερώτημα.

Και ιδού: Εγένετο η εφαρμογή αυτοματοποιημένων απαντήσεων, με την… ευκρινή επωνυμία «Πότε έρχεται το λεωφορείο μου»! «Πρόκειται για ένα chatbot, δηλαδή μια εφαρμογή αυτοματοποιημένων απαντήσεων. Πιο απλά, είναι ένα σύστημα που λειτουργεί στο Facebook Messenger και όταν του στέλνεις κάποιο μήνυμα σου απαντάει αυτόματα με συγκεκριμένες πληροφορίες. Στην προκειμένη περίπτωση, όταν του στέλνεις τη γραμμή και τη στάση που θέλεις ή την τοποθεσία σου, σου απαντάει με το πότε θα φτάσει τα λεωφορείο σου στην στάση. Τα δεδομένα τα παίρνει κατευθείαν από την τηλεματική του ΟΑΣΑ», εξηγεί ο Χρήστος που συνδυάζει ήδη σπουδές με εργασία εταιρία πληροφορικής.

Δείτε περισσότερα στο: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.