Η απάντηση του δημάρχου Ηλιούπολης, στη δεύτερη επίθεση του Ρουβίκωνα
(Βασίλης Βαλασόπουλος – Δήμαρχος Ηλιούπολης)

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα το κτίριο του Δημαρχείου Ηλιούπολης με εκτεταμένες καταστροφές από το Ρουβίκωνα, ενώ στις 17 Απριλίου είχαμε δεχθεί μία ακόμα επίθεση στο γραφείο μου στο Δημαρχείο εναντίον συνεργατών μου εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης, εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τον αποτροπιασμό μου σε αυτές τις αήθεις πράξεις βίας.

Το γεγονός πως η Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή της αναφέρεται προσωπικά σε εμένα μου δίνει την ευκαιρία να απαντήσω τα ακόλουθα:

Η πορεία μου στην πολιτική χαρακτηρίστηκε από ήθος και αξιοπρέπεια, τα οποία δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ ούτε και από πολιτικούς μου αντιπάλους.

Ο τεχνικός ασφαλείας του Δήμου κέρδισε τον μειoδοτικό διαγωνισμό με απόλυτη διαφάνεια.

Για το συμβάν με τη γερανογέφυρα έχω ζητήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ανεξάρτητη εμπειρογνωμοσύνη απο το ΤΕΕ.

Παρακολουθώ τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων μας και προσπαθώ διαρκώς να κάνω το καλύτερο για όλους.

Παραχώρησα τη συνέντευξη τύπου για να εξηγήσω τι ακριβώς είχε συμβεί και όχι για να προβάλω τις πράξεις μου.

Τη στιγμή της πρώτης επίθεσης στις 17 Απριλίου έπραξα το καθήκον μου προστεύοντας τους εργαζόμενους στο γραφείο μου απο μία εισβολή η οποία τους τρόμαξε.

Είμαι και θα παραμείνω υπέρμαχος και αγωνιστής της Δημοκρατίας μας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι μία και δεν χωρίζεται σε Αστική και μη Αστική, πλαστή και μη πλαστή.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι το πολίτευμα για το οποίο αγωνίστηκαν πολλές γενιές των προγόνων μας, είναι αυτή που θεμελίωσε η αρχαία Ελλάδα και εκφράζεται μέσω των λαών με την ψήφο τους.

Δεν μπορεί κανένας να δηλώνει υπερασπιστής της και ταυτόχρονα να την κατηγορεί γιατί απλά δεν συμφωνεί με αυτό που ο λαός επιλέγει.

Οι πολίτες επιλέγουν τους ανθρώπους που διοικούν τις πόλεις τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και αν κάποιοι δεν συμφωνούν τι πρέπει να γίνει; να καταλύσουν τη δημοκρατία γιατί τους φαίνεται αστική;

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη δημοκρατία με δημοκρατικούς τρόπους.

Με επιχειρήματα, πολιτικό λόγο, πειθώ και με το όραμά μου.

Καταδικάζω απερίφραστα όποια μορφή βίας η οποία προκαλεί οργή σε όσους κατανοούν τα δημοκρατικά ιδεώδη και σε όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για έναν κόσμο ελεύθερο χωρίς την επιβολή ιδεών με βίαιες μεθόδους.

Ο λαός αποφασίζει και είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Ηλιούπολης είναι αντίθετοι και αυτοί σε κάθε πράξη βίας και αυτό θα το δείξουν με την ψήφο τους στις δημοκρατικές δυνάμεις στις εκλογές της 26ης Μαΐου όπου θα επιλέξουν αυτούς που θεωρούν ικανότερους, πιο γνώστες και με έργο για την πόλη τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.