To 5o Γυμνάσιο Ηλιούπολης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος




To 5o Γυμνάσιο Ηλιούπολης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος για μια ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές.

Για μια φορά ακόμη τα παιδιά επέδειξαν ωριμότητα στις παρατηρήσεις τους, αλλά και μια βαθιά γνώση των ουσιαστικών θεμάτων της πόλης.

Τους απασχόλησε η έλλειψη πρόβλεψης υποδομών ΑμεΑ στο σχολείο τους, η έλλειψη Ψυχολόγου, η αναβάθμιση των εργαστηρίων, η Δημόσια Περιουσία και το μέλλον για το Χαλικάκι, τα 5Χ5, η κατάσταση των δρόμων και ο οδοφωτισμός.

Παρατηρήσεις των μαθητών, έκαναν το δήμαρχο για μια ακόμη φορά να υπογραμμίσει την συγκρότηση που δείχνει και την ελπίδα που δίνει η σημερινή μας νεολαία για το αύριο, που θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία της πόλης.

Στο θέμα των ΑμεΑ και της αναβάθμισης των εργαστηρίων ο δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες, ότι οι περισσότερες από αυτές δεν μπορούν να καλυφθούν όλες από τους πόρους του δήμου και ότι βρισκόμαστε στην διαδικασία εκπόνησης μελέτης και χρηματοδότησης από το κράτος για τη ενεργειακή αναβάθμιση και τον πλήρη εκσυγχρονισμό και εξοπλισμό όλου του σχολικού συγκροτήματος που είναι το δεύτερο σε μέγεθος σε όλη την Αττική.

Για το θέμα του Ψυχολόγου ο δήμαρχος απάντησε ότι λόγω του περιορισμού των προσλήψεων, ο δήμος δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες παρ’ όλα αυτά έχει τοποθετήσει ψυχολόγους σε πολλά σχολεία και υπάρχει και η αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών που το επιθυμούν σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς.

Για την Δημόσια περιουσία και το Χαλικάκι ο κ. Βαλασόπουλος διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε όχι μόνο αυτή να μείνει στην κατοχή των δημοτών, αλλά να αξιοποιηθεί κιόλας με βιοκλιματική ανάπλαση, αφού έχει εκπονηθεί μελέτη και έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το αίτημα για το 5Χ5.

Τέλος για τον Ηλεκτροφωτισμό με Led ο δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές ότι στους επόμενους μήνες 5.550 λαμπτήρες αντικαθίστανται σε όλη την πόλη με την υποστήριξη ενός ψηφιακού συστήματος έξυπνης τηλεδιαχείρισης και με δυνατότητα υποδοχής και άλλων έξυπνων εφαρμογών για τα κινητά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.