Στάζουν φαρμάκι για την επιτυχία της πεζοπορικής ξενάγησης στις αρχαιότητες του Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




170 περίπου μέλη και φίλοι της ομάδας ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, αλλά και του συλλόγου “Ευώνυμος”,  συμμετείχαν στην πεζοπορία που έγινε την Κυριακή, από το Κυνόσαργες, μέχρι τις κρυμμένες αρχαιότητες του Αλίμου, σε 2 τμήματα: στο 1ο συμμετείχαν 71 άτομα, και στο 2ο, άλλα 100 άτομα, πλέον των αρχικών οδοιπόρων. Η ξενάγηση στα αρχαιολογικά μνημεία του Αλίμου, έγινε από την αρχαιολόγο Άννα Κεσίσογλου, ενώ το “παρών” έδωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος μοίρασε σε όλους φυλλάδια με τις πεζοπορικές διαδρομές στα αρχαιολογικά μνημεία του δήμου. Σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση στο κομμάτι που αφορούσε τον Άλιμο, είχε ο πρόεδρος του «Ευωνύμου», Βασίλης Νικόπουλος.

Η πεζοπορία είχε αναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό από τους διοργανωτές, αλλά και τον δήμο Αλίμου. Όμως φαίνεται ότι η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον ενόχλησε κάποιους οι οποίοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Κώστα Τσίπηρα, υπεύθυνο της ομάδας, που δεν κάλεσε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, γιατί όπως λένε “στηρίζει τον αποτυχημένο δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη που χρηματοδότησε την πεζοπορία”.

Μόνο που οι αποτυχημένοι είναι αυτοί που δεν συμμετείχαν στην πεζοπορία γιατί δεν είχαν καταλάβει πόσο σημαντική ήταν λόγω της ασχετοσύνης τους, αλλά μόλις είδαν πόση μεγάλη επιτυχία είχε, άρχισαν να λένε διάφορες ανοησίες για να δικαιολογήσουν την απουσία τους.

Την ώρα εκείνη κάποια μέλη από παράταξη της αντιπολίτευσης έπιναν το καφεδάκι τους σε διπλανή καφετέρια!

Άλλωστε όπως θα δείτε και στην ανακοίνωση της ομάδας ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, που ακολουθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είχε καμία οικονομική στήριξη:

Αλγεινή εντύπωση, πίκρα για την πνευματική κατάντια αυτού του τόπου, αλλά και οργή, μου προκάλεσε προσωπικά, το εξής μέιλ , ενός …κρετίνου, το οποίο και έλαβα , σήμερα το πρωί…
<< Σας καταλάβαμε !
Είσαστε υποψήφιοι σύμβουλοι και ψηφοφόροι του Κονδύλη (!!!), του πιο αποτυχημένου δημάρχου, ο οποίος και σας χρηματοδότησε , για να κάνετε αυτήν την εκδήλωση, καθαρά, για προεκλογικούς λόγους (!!!).
Γιατί δεν καλέσατε όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Αλίμου, να απευθύνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση;;;>>
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ…
Η ΛΑΙΚΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗ …ΠΑΠΑΡΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ.
ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ …ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΌ ΕΔΩ…
Γιατί , ανεγκέφαλε, και ανόητε…
1. Δεν υπάρχει ανάμεσα μας, ούτε ένας υποψήφιος, οπουδήποτε, ούτε ρωτήσαμε ποτέ κανέναν το τι ψηφίζει , για να τον αποδεχθούμε σαν μέλος μας.
2. Ο νυν δήμαρχος Αλίμου, δεν ήρθε μόνο τώρα να χαιρετίσει την εκδήλωση μας, το κάνει ανελλιπώς τα τελευταία 4 χρόνια, άρα πιστεύει στην προσπάθεια μας.
3. Δεν έχουμε πάρει ποτέ δεκάρα, από κανέναν,…
4. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΟΥΝ, ΔΗΘΕΝ, ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ , ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΝΩΣΗΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΚΑΙ ΗΠΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΣΕ ΠΕΔΙΟ ….ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ.
5. Και βέβαια καλέσαμε τον Δήμαρχο να χαιρετίσει, θα είμαστε απαράδεκτοι, να μην το κάνουμε, είναι , θεσμικά, ο 1ος πολίτης του συγκεκριμένου δήμου, και οφείλαμε να τον καλέσουμε, και αυτό ανεξάρτητα, από το , σε…ποιο κόμμα ανήκει…
Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ
3-3-2019

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: I LOVE ALIMOS

H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Γνωρίζουμε την ιστορία και τις αρχαιότητες της πόλης μας, γινόμαστε καλύτεροι πολίτες»

Διοργάνωση: ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ (https://www.facebook.com/groups/astikipezoporia/και ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ «ΤΟ ΕΥΩΝΥΜΟ» ([email protected])

Αθήνα – Άλιμος, με τα πόδια

Πώς ένας πολίτης της αρχαίας Αθήνας ερχόταν στον Άλιμο;  Ελάτε να το ανακαλύψουμε περπατώντας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή.

Εκκίνηση: 8:00 π.μ., Σταθμός Μετρό Συγγρού – Φιξ.

Με αρχηγό τον Κώστα Τσίπηρα θα περάσουμε από τη σχολή των Κυνικών φιλοσόφων στο Κυνόσαργες, αλλά και από τον μοναδικό σε θέα λόφο της Δάφνης, στα χνάρια της «Ακ-τικής» οδού, δηλαδή της οδού που οδηγούσε στην ακτή… στο νερό!

Θα καταλήξουμε στον Άλιμο, στο Κοντοπήγαδο, σημείο εκκίνησης μιας δεύτερης διαδρομής.

ü  Για όσους θέλουν να περπατήσουν λιγότερο:

Πεζοπορία στους αρχαιολογικούς χώρους του Αλίμου 

Εκκίνηση: 10:00 π.μ., Κουμουνδούρου και Μιχαλακοπούλου (Ταβέρνα Κοντοπήγαδο).

Προϊστορικός οικισμός σε υπόγειο κτηρίου της περιοχής. Επίσκεψη και ξενάγηση από τον πατέρα Διονύση Κατσούλη, στον ναό των  Αγίων Αποστόλων, του 7ου μ.Χ. αιώνα. Με αρχηγό πλέον τον πρόεδρο του «Ευωνύμου» και μέλος της ομάδας ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ, Βασίλη Νικόπουλο, θα μεταβούμε στο αρχαίο θέατρο των Τραχώνων και στη συνέχεια θα διασχίσουμε το κτήμα Γερουλάνου (κατόπιν ειδικής αδείας, γιατί κανονικά είναι κλειστό για το κοινό) και θα δούμε την αρχαία Ακρόπολη του Αλίμου που υπάρχει εκεί. Θα ακολουθήσει ανάβαση στον λόφο του θεού Πάνα, το γνωστό «Πανί» και κατάβαση στον λόφο της Αγίας Άννας, τόπο συνδεδεμένο με την τέλεση των αρχαίων Θεσμοφορίων, αλλά και τα Καβείρια μυστήρια.

Μπορείτε να επιλέξετε τη μία από τις δύο διαδρομές ή και τις δύο!

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Στάζουν φαρμάκι για την επιτυχία της πεζοπορικής ξενάγησης στις αρχαιότητες του Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 05/03/2019 at 2:21 μμ
    Permalink

    Όταν βλέπετε κείμενο με πολλά θαυμαστικά, αποσιωπητικά και άλλα διακοσμητικά, είναι εμφανές ότι το πρόσωπο που το έχει γράψει:
    1. τελεί υπό καθεστώς σύγχυσης
    2. είναι χαμηλού κοινωνικο-μορφωτικού επιπέδου.

    Ούτε κι εγώ λαμβάνω προσωπική πρόσκληση, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει το μαθαίνω και όπου μπορώ να πάω πηγαίνω. Μακάρι να είχα το χρόνο να πάω σε αυτήν την πεζοπορία. Ελπίζω να επαναληφθεί.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.