Η Γιορτή της Γυναίκας στον δήμο Ζωγράφου




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Ζωγράφου και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Αυτή τη φορά ψηφίζω για την ισότητα των φύλων».

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η παράσταση μουσικής και ποίησης «Ωδή στη Γυναίκα» , συμπαραγωγής Δημοτικού Ωδείου, Θεατρικού Εργαστηρίου & ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Η Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, θα μιλήσει με θέμα «Ισότητα των Φύλων: Πολυτέλεια ή προϋπόθεση Δημοκρατίας;».
Η Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, θα μιλήσει με θέμα «Πολιτικές & Δράσεις της Γεν. Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την Ισότητα».
Η Μίκα Ιωαννίδου, Δικηγόρος, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών, θα μιλήσει με θέμα «Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
Η Άννα Καραμάνου, Γραμματέας του Δικτύου Ισότητας, πρώην ευρωβουλευτής, θα μιλήσει με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Πολιτική για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική & στα κέντρα αποφάσεων».
Η Τίνα Καφατσάκη, Δήμαρχος Ζωγράφου, θα μιλήσει με θέμα «Γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, θα μιλήσει με θέμα «Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019: Αυτή τη φορά ψηφίζω».
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.
Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για την εκδήλωση θα απευθύνει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Τη Σκηνοθετική Επιμέλεια της Μουσικής Παράστασης «Ωδή στη Γυναίκα» υπογράφουν οι Νίκος Γκεσούλης, Νίκος Κανατάς ενώ τη Μουσική ο Στάθης Ουλκέρογλου.
Τραγουδούν: Τζίνα Αυγίκου, Μαρία Σωτηροπούλου, Μαρία Μαθιουδάκη (Κιθάρα – τραγούδι).
Ποιήματα θα διαβάσουν οι:
Δημήτρης Βαϊτσης
Νικόλ Γένη
Μαριάννα Γιόλδαση
Πηγή Κεφαλά
Κατερίνα Λαμπράκη
Δέσποινα Ναλμπαντή
Χρυσοβαλάντω Νούλα
Ηλίας Ροδόπουλος
Αντώνης Τσαχαλίδης
Ειρήνη Τσιτσέ
Αποστολία Φραγκούλη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.