Δήμος Καλλιθέας: Ο Γιάννης Μπαλάφας δίπλα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα




Ο βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας, επισκέφθηκε σήμερα τα χαράματα το χώρο των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας.

Συζήτησε μαζί τους και άκουσε προσεκτικά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στον κίνδυνο που υπάρχει για ένα μέρος από τους συμβασιούχους – παρατασιούχους να βρεθεί εκτός εργασίας λόγω της διαδικασίας των νέων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

“Ξεκαθάρισα ότι από την πλευρά μας προχωρήσαμε σε διαδικασίες μέσω του ΑΣΕΠ για 8.5οο προσλήψεις στους ΟΤΑ και θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα περιθώρια για να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός όσων θα μείνουν εκτός εργασίας, ενώ ήδη υπηρετούν στους δήμους για χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μπαλάφας

“Παραπέρα, οι εργαζόμενοι είναι ευαισθητοποιημένοι και ιδιαίτερα αρνητικοί στα σχέδια της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, όπως επίσης και στην εφαρμογή του κανόνα, να γίνεται 1 πρόσληψη μετά από 5 αποχωρήσεις. Από την πλευρά μου επανέλαβα το αυτονόητο: η κυβέρνηση είναι κάθετη και απόλυτα αρνητική σε αυτή την ιδιωτικοποίηση, έστω και αν κάποιοι δήμαρχοι θα ήθελαν να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Τονίστηκε επιπλέον πως θα μείνουμε σταθεροί στην εφαρμογή του κανόνα, 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση, διαβεβαιώσεις που έτυχαν των επιδοκιμασιών του συνόλου των εργαζομένων”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.