Αθήνα – Άλιμος, με τα πόδια




«Γνωρίζουμε την ιστορία και τις αρχαιότητες της πόλης μας, γινόμαστε καλύτεροι πολίτες»

Διοργάνωση: ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ (https://www.facebook.com/groups/astikipezoporia/και ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ «ΤΟ ΕΥΩΝΥΜΟ» ([email protected])

ü  Για τους φανατικούς λάτρεις της πεζοπορίας:

Αθήνα – Άλιμος, με τα πόδια

Πώς ένας πολίτης της αρχαίας Αθήνας ερχόταν στον Άλιμο;  Ελάτε να το ανακαλύψουμε περπατώντας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή.

Εκκίνηση: 8:00 π.μ., Σταθμός Μετρό Συγγρού – Φιξ.

Με αρχηγό τον Κώστα Τσίπηρα θα περάσουμε από τη σχολή των Κυνικών φιλοσόφων στο Κυνόσαργες, αλλά και από τον μοναδικό σε θέα λόφο της Δάφνης, στα χνάρια της «Ακ-τικής» οδού, δηλαδή της οδού που οδηγούσε στην ακτή… στο νερό!

Θα καταλήξουμε στον Άλιμο, στο Κοντοπήγαδο, σημείο εκκίνησης μιας δεύτερης διαδρομής.

ü  Για όσους θέλουν να περπατήσουν λιγότερο:

Πεζοπορία στους αρχαιολογικούς χώρους του Αλίμου 

Εκκίνηση: 10:00 π.μ., Κουμουνδούρου και Μιχαλακοπούλου (Ταβέρνα Κοντοπήγαδο).

Προϊστορικός οικισμός σε υπόγειο κτηρίου της περιοχής. Επίσκεψη και ξενάγηση από τον πατέρα Διονύση Κατσούλη, στον ναό των  Αγίων Αποστόλων, του 7ου μ.Χ. αιώνα. Με αρχηγό πλέον τον πρόεδρο του «Ευωνύμου» και μέλος της ομάδας ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ, Βασίλη Νικόπουλο, θα μεταβούμε στο αρχαίο θέατρο των Τραχώνων και στη συνέχεια θα διασχίσουμε το κτήμα Γερουλάνου (κατόπιν ειδικής αδείας, γιατί κανονικά είναι κλειστό για το κοινό) και θα δούμε την αρχαία Ακρόπολη του Αλίμου που υπάρχει εκεί. Θα ακολουθήσει ανάβαση στον λόφο του θεού Πάνα, το γνωστό «Πανί» και κατάβαση στον λόφο της Αγίας Άννας, τόπο συνδεδεμένο με την τέλεση των αρχαίων Θεσμοφορίων, αλλά και τα Καβείρια μυστήρια.

Μπορείτε να επιλέξετε τη μία από τις δύο διαδρομές ή και τις δύο!

Για περισσότερες πληροφορίες: 6974- 818543

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.