Αναπτυξιακή Αξιολόγηση για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίου Δημητρίου




Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση των παιδιών των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης, από τους δυο ειδικούς παιδαγωγούς του Οργανισμού Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ), Κυριάκο Μαρούση, ΜΕd & Κατερίνα Σούλη, ΜΕd, με τη χρήση πιστοποιημένων εργαλείων και μεθόδων ανίχνευσης αναπτυξιακών δυσκολιών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία, περίπου το 20% των παιδιών θα παρουσιάσει κάποια μορφή ειδικής μαθησιακής δυσκολίας κι αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα των πρώτων χρόνων της παιδικής ηλικίας για την ομαλή περαιτέρω ανάπτυξή τους, οι ειδικοί παιδαγωγοί προχώρησαν στην αξιολόγηση των εξής τομέων ανάπτυξης: λόγος-ομιλία, γνωστικός τομέας, αδρή και λεπτή κινητικότητα, κοινωνικο-συναισθηματικός τομέας.

Στόχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η έγκαιρη αναγνώριση των δυνατοτήτων κι αδυναμιών των παιδιών, η οποία θα οδηγήσει σε άμεση παρέμβαση για την αποτελεσματική διαχείριση των ιδιαίτερων αυτών χαρακτηριστικών. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΚΑΠ προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής τόσο για τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς, πάντα σε συνεργασία με δομές ειδικής εκπαίδευσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.