7η Γιορτή Ανακύκλωσης Ηλιούπολης (ΕΙΚΟΝΕΣ)
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Για 7η συνεχή χρονιά ο Δήμος Ηλιούπολης διοργάνωσε την γιορτή ανακύκλωσης, μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν Δήμος και Δημότες να έχουν μια συμπεριφορά φιλική προς το περιβάλλον, να αποκτήσουν συνήθειες που θα μειώνουν τα κόστη καθαριότητας και να προωθήσουν τελικά την κυκλική οικονομία.

Επιδιώκοντας ο Δήμος Ηλιούπολης να καθιερώσει όρους Πράσινης Πόλης συγκέντρωσε και εξέθεσε όλα τα συστήματα και ρεύματα ανακύκλωσης: χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, μπαταρίες, λάδια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, πράσινα απορρίμματα, ρούχα, DVD, φάρμακα, λαμπτήρες, καπάκια και υλικά αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων.

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και την διαχείριση και την διαδικασία των εναλλακτικών αυτών συστημάτων.

Στην εκδήλωση μοιράστηκαν πάνω από 1 τόνο κομπόστ που κάνει ο Δήμος Ηλιούπολης, 50 κάδοι οργανικών αποβλήτων, 501 μπλε κάδοι οικιακοί, τσάντες ανακύκλωσης και πάνω από 500 άνθη και δέντρα από το φυτώριο του Δήμου μας.

Και όπως πάντα οι μικροί Ηλιουπολίτες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με διάφορα παιχνίδια σχετικά με την ανακύκλωση.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.