Θαλασσινή αύρα από τον Άλιμο, στον Ιανό


Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και ο Αλιμιώτης σεφ και πρέσβης της Ελληνικής Γαστρονομίας, Μίλτος Καρούμπας, θα βρίσκονται τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στον Ιανό και θα μιλήσουν για το νέο βιβλίο Ερωτικά μπαχαρικά, της Πολίτικης Κουζίνας της Μαρίας Εκμεκτσίογλου.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου, είναι ιδιοκτήτρια του Maria’s Restaurant, που βρίσκεται στον Άλιμο.

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Ερωτικά μπαχαρικά, της Πολίτικης Κουζίνας της Μαρίας Εκμεκτσίογλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κατερίνα Ζαρίφη παρουσιάστρια-ραδιοφωνική παραγωγός

Μιλτιάδης Καρούμπας πρέσβης Ελληνικής Γαστρονομίας

Ανδρέας Κονδύλης δήμαρχος Αλίμου

Αντώνης Λουδάρος ηθοποιός-σκηνοθέτης

Θα τραγουδήσει η Σοφία Βόσσου και ο Στέφανος Κόκκαλης.

Ένα πολύ ωραίο γευστικό και γεμάτο μυρωδιές ταξίδι μας υπόσχεται η αγαπημένη σε όλους Μαρία Εκμετσίογλου , μέσα από…

Gepostet von Miltos Karoubas am Freitag, 15. Februar 2019

Ερωτικά μπαχαρικά της Πολίτικης Κουζίνας

Συγγραφέας Μαρία Εκμεκτσίογλου Κάποιες στιγµές, όταν αναβλύζουν από τις κατσαρόλες µου τα αρώµατα των µπαχαρικών που χρησιµοποιώ, κλείνω τα µάτια και µεταφέροµαι νοερά στα παιδικά µου χρόνια στο Καντιλί στον Βόσπορο, στις ηµέρες της Παναγίας, που γιόρταζα και στο σπίτι υπήρχε πυρετός ετοιµασιών, µε τη γιαγιά Βασίτσα στο τιµόνι της κουζίνας, τη µαµά Σοφούλα από δίπλα, το Ελενάκι και τη Μακρουίτσα σε βοηθητικές θέσεις… Ήταν όλες σε µόνιµη σύγκρουση µε τη γιαγιά για το ποιο µπαχαρικό ταιριάζει περισσότερο στο κοκκινιστό, µε τον παντοτινό καβγά µην αλλάξουν οι συνήθειες µαγειρέµατος των συγκεκριµένων πιάτων, γιατί υπάρχουν οι αιώνιοι άγραφοι νόµοι της Πολίτικης Κουζίνας. Νόµοι που δεν άλλαξαν, ούτε πρόκειται να αλλάξουν ποτέ! Τα µπαχαρικά είναι ο πλούτος στη ζωή και στην τροφή µας. Είναι το µαγικό ραβδάκι κάθε µάγειρα και κάθε µαγείρισσας, που µπορεί να µετατρέψει ένα απλό πιάτο σε µια πανδαισία γεύσης και µαγείας, µε αρώµατα αισθησιακά, ακόµα κι αφροδισιακά. Λίγοι κόκκοι κλεισµένοι σε ένα τοσοδούλι µπουκαλάκι που, έτσι και απελευθερωθούν, κάνουν τόσο αισθητή την παρουσία τους, όπως κάθε πολύτιµο αγαθό που τοποθετείται σε µικρή συσκευασία. Κι ας µην ξεχνάµε ότι ο δρόµος για την καρδιά περνάει από το στοµάχι.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Λίγα λόγια για την Μαρία Εκμεκτσίογλου

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια. Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια. Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.  Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Okan γαστρονομία και είναι ιδιοκτήτρια και επικεφαλής σεφ μαζί με τους γιους της των εστιατορίων, εστιατορίου Maria’s στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα. Είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου “Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου” και στο Chef’s Club Ελλάδας. Κάνει τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και στην Τουρκία και έχουν κυκλοφορήσει βιβλία της και στις δύο χώρες.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X