«Σκέψου το μέλλον της πόλης μας»




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Με εξαιρετική επιτυχία, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 11-2-2019, η διημερίδα της δημοτικής κίνησης «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ», με τίτλο «Σκέψου το μέλλον της πόλης μας» και αντικείμενο σημαντικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τον απολογισμό του έργου της περιόδου 2014-18, της Δημοτικής Αρχής και της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου.

Η διημερίδα έλαβε χώρα στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η πρώτη ημέρα είχε σημαντικούς ομιλητές: τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ και Δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, που αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τ.Α., τον πρώην Ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο, που επισήμανε την ανάγκη συμμετοχής των Δήμων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή και τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη, Αντιδήμαρχο Αθήνας για θέματα μεταναστών, προσφύγων και αποκέντρωσης, ο οποίος ανέλυσε το θέμα «Το κοινωνικό πρόσωπο της Τ.Α. στο τέλος της εποχής της κρίσης».

Τη συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χρυσικόπουλος.

Η δεύτερη ημέρα, είχε ως αποκλειστικό θέμα τον απολογισμό έργο της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 2014 – 18.

Η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, χωρίζοντας σε πέντε βασικές κατηγορίες τις δράσεις που ανέπτυξε ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, στο αναφερόμενο διάστημα, και συγκεκριμένα στις:
• Υποδομές – Περιβάλλον,
• Οικονομία – Διακυβέρνηση – Καινοτομία,
• Κοινωνική Πολιτική,
• Εκπαίδευση – Σχολεία
• Πολιτισμός – Αθλητισμός,
έδωσε μια πλήρη εικόνα του έργου που ολοκληρώθηκε και του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σπουδαιότητα εννοιών όπως «συμμετοχή», «συνεργασία» και «συναίνεση».

Στο κλείσιμο του διημέρου, σε μια κίνηση που συμβολίζει την αρραγή ενότητα που διέπει τη δημοτική κίνηση «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ», η Μαρία Ανδρούτσου κάλεσε επί σκηνής όλες και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, μαζί με τους οποίους πορεύθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, αποδίδοντάς τους τα εύσημα για την προσφορά τους στην πόλη του Αγίου Δημητρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.