Ο “φράχτης” της Όπυ Ζούνη στο ΕΠΑΛ Αλίμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ολοκληρώθηκε η αισθητική αναμόρφωση του χώρου έξω από τα εργαστήρια Πληροφορικής Νο 2 και Νο 3.

Αυτός ο προθάλαμος μέχρι πριν από λίγους μήνες αποτελούσε έναν χώρο εναπόθεσης παλαιών γραφείων και μεταλλικών βιβλιοθηκών του ΕΠΑΛ.

Η εικόνα ήταν απογοητευτική μέχρι που οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ και της Γ’ τάξης του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών ανέλαβε δράση. Σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου ο χώρος εκκενώθηκε από όλα τα άχρηστα αντικείμενα.

U

Τότε, οι «καλλιτέχνες» του σχολείου μας μαζί με τον καθηγητή Γραφιστικής κ. Άγγελο Κωνσταντινίδη ανέλαβαν δράση. Πρώτα επιλέχτηκε το έργο που θα κοσμούσε τον μεγάλο μακρύ τοίχο.

Λόγω της ιδιομορφίας του χώρου επιλέχθηκε ένα έργο της εικαστικού Όπυ Ζούνη με το όνομα «φράχτης». Με το έργο αυτό άλλαξε η προοπτική του χώρου ενώ παράλληλα δημιουργείται η ψευδαίσθησης του βάθους.

Το επόμενο βήμα ήταν να ευπρεπιστεί ο χώρος ακριβώς έξω από το Εργαστήριο Νο 3. Εκεί με το παιχνίδισμα του μπλε και κόκκινου δημιουργήθηκε μια «κορνίζα» για να ζωγραφιστεί στον απέναντι τοίχο μια ιδέα των μαθητών που βασίζεται στο αγαθό της ελευθερίας, μέσα από την αλληγορική μεταμόρφωση ενός αγκαθωτού φράχτη σε πουλιά.

Η τελευταία πινελιά μπήκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου με το «Knowldge is Freedom».

Η αισθητική αναβάθμιση θα ολοκληρωθεί, όταν ο Δήμος Αλίμου τρίψει τα μωσαϊκά πατώματα του σχολείου ώστε να απομακρυνθούν οι σκουριές και οι άλλες βρομιές που έχουν συσσωρευθεί πάνω σε αυτά τα 60 περίπου χρόνια ύπαρξης του κτηρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.