Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν τον Μητροπολίτη Παύλο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τελέστηκε πριν από λίγη ώρα  η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, στον καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν δεκάδες ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί της Μητροπόλεως Γλυφάδας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και πολιτικός κόσμος και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου μίλησαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γέωργιος o οποίος αναφέρθηκε στην ιεραποστολική διακονία του μακαριστού στην Αφρική, ενώ εκ μέρους του κλήρου της Μητροπόλεως Γλυφάδας, ο πρωτοσύγκελλος αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος.

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί από ολόκληρη την Αττική που είχαν συρρεύσει από νωρίς στο ναό και ιδιαιτέρως νέοι άνθρωποι, για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό ιεράρχη.

Η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας, όπου και θα ταφεί εκεί, κατόπιν δικής του επιθυμίας.

Πηγή: orthodoxia.info

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

https://www.facebook.com/ectvgr/videos/341177363405456/?v=341177363405456

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.