Ευάγγελος Τσαμήτας: Γιατί ο Μr. KTEO στρέφεται εναντίον του δήμου που θέλει να γίνει δήμαρχος!




Είναι δυνατόν υποψήφιος δήμαρχος μιας πόλης να στρέφεται κατά του δήμου που διεκδικεί τη δημαρχία, γιατί θέλει να φτιάξει ιδιωτικό ΚΤΕΟ σε ένα οικόπεδο “φιλέτο”;

Kαι να ζητά την ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της Πολεοδομικής Μελέτης, σύμφωνα με την οποία στην επίμαχη έκταση, προβλέπεται να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα δώσουν ανάσα στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν γύρω τους μόνο βιομηχανικά κτίρια, πρατήρια καυσίμων και πλυντήρια αυτοκινήτων;

Και όμως όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, στον Άλιμο μπορεί να συμβεί.

Πρόκειται για την περιοχή “Τρουμπάρι” συνολικής έκτασης 107 στρεμμάτων, εκεί που βρίσκεται ο μεγάλος “Σκλαβενίτης” (πρώην Carrefour), πίσω από τη λεωφόρο Αλίμου.

Και το οικόπεδο έκτασης 7,7 στρεμμάτων, στην οδό Λαμίας, ακριβώς απέναντι, το είχε νοικιάσει ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Τσαμήτας, ιδιοκτήτης της αλυσίδας Mr. KTEO που κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου με τις ευλογίες της τοπικής ΝΔ, από μια off shore του Μαρινόπουλου, για να φτιάξει ΚΤΕΟ.

Το σούπερ μάρκετ και το τεράστιο πάρκινγκ μπροστά, πέρασαν στα χέρια της εταιρείας “Σκλαβενίτη”, μαζί με το επίμαχο οικόπεδο – φιλέτο αλλά με την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο, η εταιρεία παραχωρεί το οικόπεδο στον δήμο Αλίμου, ως αντάλλαγμα για να κρατήσει την έκταση του πάρκινγκ.

Σύμφωνα με την Πολεοδομική Μελέτη του δήμου Αλίμου, ο συγκεκριμένος χώρος προορίζεται για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ταυτόχρονα ο Ευάγγελος Τσαμήτας, γνωστός και ως mr ΚΤΕΟ στρέφεται κατά του δήμου που κατεβαίνει μάλιστα υποψήφιος δήμαρχος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΣ ΤΣΑΜΗΤΑΣ

Πάμε μερικά χρόνια πίσω. To 2006 o κ.Tσαμήτας νοικιάζει ένα οικόπεδο στον Παλιό Άλιμο επί των οδών Γερασίμου, Ιθάκης και Τριών Ιεραρχών, για να κατασκευάσει ιδιωτικό ΚΤΕΟ.

Κάτοικοι της περιοχής με πιέσεις προς το δημοτικό συμβούλιο, προσπαθούν να ακυρώσουν την οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αργυρούπολης, γιατί όπως λένε αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της περιοχής.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ”ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ” ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά κατόπιν παρέμβασης του δήμου Αλίμου τα επιχειρηματικά σχέδια του κ.Τσαμήτα ακυρώνονται.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΟΥΜΠΑΡΙ

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ – ΦΙΛΕΤΟ

Δυο χρόνια αργότερα νοικιάζει το επίμαχο οικόπεδο στο “Τρουμπάρι” και επιχειρεί για δεύτερη φορά να κατασκευάσει ιδιωτικό ΚΤΕΟ, στον Άλιμο.

Και αυτή τη φορά όμως οι κάτοικοι του Αλίμου μαζί με τον δήμο ακυρώνουν τα σχέδιά του. Δήμαρχος είναι ο Θάνος Ορφανός.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ο κ.Τσαμήτας μέσα από συνεντεύξεις του, αρχίζει να μιλάει υποτιμητικά αναφερόμενος στον Θάνο Ορφανό και τον αποκαλεί» διαχειριστή της μιζέριας», σε συνεντεύξεις του στα τοπικά μέσα.

Ο κ. Ορφανός βγαίνει δήμαρχος για δεύτερη τετραετία και ξαφνικά προκύπτει το αναπάντεχο:

Ξαφνικός έρωτας Ορφανού – Τσαμήτα. Ο Ορφανός τον διορίζει Διευθύνοντα Σύμβουλο στην ΑΔΗΠΑΛ, την ανώνυμη εταιρεία του δήμου που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία.

Να θυμίσουμε ότι ο εκάστοτε δήμαρχος τοποθετεί πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του, στην εταιρεία αυτή.

Μάλιστα στις εκλογές του 2014 κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Ορφανό, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 ο κ.Ορφανός τον ορίζει μέλος της Πολεοδομικής Επιτροπής του δήμου Αλίμου. Θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα, άσχετα αν ανήκει πια σε άλλο δημοτικό συνδυασμό!

Δηλαδή αν, λέμε αν, μία στο εκατομμύριο έβγαινε δήμαρχος, το πρώτο πράγμα που θα έκανε, θα ήταν να τα βάλει με τον ίδιο τον Δήμο, για να εφαρμόσει τελικά τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Ποιος νοιάζεται αν θα έχουν τα παιδιά της γειτονιάς ένα χώρο για να μπορούν να αθλούνται;

Άλλωστε το αναφέρει ξεκάθαρα στην ένσταση κατά του δήμου Αλίμου: Οι κοινωφελείς χώροι δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον πολεοδομικό και χρηστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.