Δωρεάν διανομή γευμάτων από τον δήμο Βύρωνα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση κοινωνικής προσφοράς «Δωρεάν Διανομή Γευμάτων Προς όλους» της Δομής «Παροχής Συσσιτίου» του Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Η δράση υλοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 12:00 έως 14:00 μ.μ. στο πάρκο “Καραολή και Δημητρίου” (πλησίον Παλαιών Πατρών Γερμανού) κατά την οποία μαγείρεψαν, γευμάτισαν και μοίρασαν μερίδες φαγητού σε κατοίκους της περιοχής.“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από πολλούς κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, οι οποίοι παρευρέθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια μαγειρεύοντας και γευματίζοντας όλοι μαζί.
Οι συμμετέχοντες κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν εμπειρίες με το προσωπικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου και να ενημερωθούν με ποιους τρόπους μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τη συνέχιση του έργου που επιτελείται και αφορά όλους μας.
Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή των γευμάτων προέρχονταν από την ευγενική χορηγία του 3ου Λυκείου Βύρωνα & του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και η εθελοντική ομάδα των μαθητών του σχολείου στήριξαν την προσπάθειά και συνέβαλλαν ενεργά στη διαδικασία για την προετοιμασία, την παρασκευή και τη διανομή των γευμάτων. Οι παρευρισκόμενοι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με το Προσωπικό των Δομών και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Προσφοράς. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου ως υπεύθυνους της εθελοντικής ομάδας μαθητών του 3ου Λυκείου Βύρωνα, καθώς και στο σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Βύρωνα αλλά και στην εθελοντική ομάδα των μαθητών που στήριξαν  αυτή την Κοινωνική Δράση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, η Γενική Γραμματέας Σταυρούλα Κοττάκη – Προμπονά, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος,  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Μιχαήλ Καραγιάννης καθώς και η Πρόεδρος Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δάφνης Υμηττού Ελένη Βασιλοπούλου. Επίσης παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι φορέων που στηρίζουν τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας όπως το 2ο Σύστημα Προσκόπων.
Η Δομή «Παροχής Συσσιτίου» του Δήμου Βύρωνα δήλωσε : «Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κοινωνία, η προσφορά αποτελεί σημαντική βοήθεια για την εξέλιξη του έργου μας και για τον λόγο αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά και ευελπιστούμε να σας έχουμε αρωγούς στο έργο μας και στο μέλλον. Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σύλλογο Κρητών Βύρωνα, Παγκρατίου & Καισαριανής για την ευγενική τους χορηγία».
Σας υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη δράση “Δωρεάν Γεύματα προς όλους” πραγματοποιείτε κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα.
Οι Δομές «Παροχής Συσσιτίου» και «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Βύρωνα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 π.μ. – 17.00 μ.μ επί της Ιθώμης 6 (αγορά Βύρωνα). Για παραδόσεις προϊόντων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-7653054 (καθημερινά 09:00 με 15:00).
Facebook: Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχής Συσσιτίου Δήμου Βύρωνα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.