Δήμος Αλίμου: “Η Ζωή είναι Ωραία” – Φεβρουάριος 2019




«Ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει, όσο εσύ είσαι απασχολημένος με το να κάνεις σχέδια για το μέλλον»

Τζoν Λένον 

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

Θεατρική Παράσταση

«Οι Άτρωτοι» του Torben Betts

Θέατρο Αγγέλων Βήμα  

Τι σχέση μπορεί να έχει η αφηρημένη τέχνη με το ποδόσφαιρο, ο παγκόσμιος καπιταλισμός με τη μπύρα, τα σπαράγγια με τα παιδιά όλου του κόσμου; Ο πόνος και το γέλιο είναι κοινά στους ανθρώπους ή ποτέ δεν θα μπορέσουν να υπερβούν τις ταξικές διαφορές τους;

Με την οικονομική ύφεση να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο η Έμιλυ, μια πολιτικοποιημένη και εναλλακτική εικαστικός και ο Όλιβερ, πρώην δημόσιος υπάλληλος από μεγαλοαστική οικογένεια, αποφασίζουν να μετακομίσουν από το Λονδίνο σε μια μικρή πόλη της βόρειας Αγγλίας. Φτάνοντας στον καινούργιο τους προορισμό, στη λαϊκή γειτονιά της επαρχιακής πόλης, που διάλεξαν για «να ζήσουν ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους», όπως λέει η Έμιλυ, προσκαλούν ένα βράδυ στο σπίτι τους, τους καινούριους τους γείτονες. Σύντομα, τις κωμικές καταστάσεις διαδέχονται οι αναπάντεχες ανατροπές και η ευγένεια δίνει την θέση της στην ειρωνεία, τον θυμό και τα δάκρυα, ενώ οι ήρωες καλούνται να αναμετρηθούν με τις ουσιαστικές αλήθειες της ζωής τους.

Παίζουν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Μπαλτά και Γιάννης Μπουραζάνα.
Σκηνοθεσία:
 Σταύρος Στάγκος

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 17:15 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Τιμή Εισιτηρίου: 10€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου.

 

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

Γιόγκα (Yoga) στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας

Ένα Κυριακάτικο απόγευμα γεμάτο φύση, περίπατο, γιόγκα και φαγητό, μας περιμένει στο πανέμορφο καταφύγιο της Πάρνηθας. Παίρνοντας τα στρωματάκια μας, μαζί και την καλή μας διάθεση, θα περιηγηθούμε για λίγο στα μονοπάτια και τις πλαγιές γύρω από το καταφύγιο καταλήγοντας στο Μπάφι, όπου η ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου, μαζί με την υπέροχη θέα, θα μας προσφέρουν το ιδανικό πεδίο, για να δοκιμαστούμε στην άσκηση της γιόγκα. Και πόσο καλύτερα θα μπορούσε να κλείσει αυτό το γεμάτο απόγευμα, από την απόλαυση ενός νόστιμου φαγητού δίπλα στο τζάκι;

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 15:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Επιστροφή: Αναχώρηση από το καταφύγιο στις 21:00.

Συμμετοχή: 12€  για το φαγητό (τα υπόλοιπα δωρεάν).

Δηλώσεις Συμμετοχής έως τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

Θεατρική Παράσταση

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» της Αγκάθα Κρίστι

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη   

Το πιο διάσημο κι αγαπημένο αστυνομικό της Αγκάθα Κρίστι!

Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ. To «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου θα γίνει ένας αποτρόπαιος φόνος. Το θύμα είναι ύποπτος για μια υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού και βρίσκεται νεκρός με πολλαπλά μαχαιρώματα. Όλοι οι επιβάτες είχαν κίνητρο και την ευκαιρία να τον σκοτώσουν. Για άλλη μία φορά, λοιπόν, ο ντετέκτιβ Πουαρό καλείται να εξιχνιάσει το έγκλημα και να φέρει τον δολοφόνο ενώπιον της δικαιοσύνης, πριν προλάβει να χτυπήσει ξανά.

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Όλγα Πολίτου, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη κ.ά.
Σκηνοθεσία:
 Αντώνης Καλογρίδης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στις 18:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 16€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

Θεατρική Παράσταση

«Βαν Γκογκ – Το βαλς των δέντρων και του ουρανού» του Jean-Michel Guenassia

Θέατρο Γκλόρια  

Καλοκαίρι 1890. Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ φτάνει σε ένα απομονωμένο χωριό με εκπληκτική θέα και ιδιαίτερους ανθρώπους. Μέσα σε σαράντα μέρες θα ζωγραφίσει εβδομήντα από τους κορυφαίους πίνακές του, αριστουργήματα που θα αλλάξουν την πορεία της ζωγραφικής, της τέχνης, της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας.

Η Μαργκερίτ Γκασέ, η κόρη του περίφημου θεράποντα ιατρού του Βαν Γκογκ, είναι μια νέα κοπέλα που ασφυκτιά στα στενά πλαίσια τα επιβεβλημένα στις γυναίκες και τους καλλιτέχνες από την ορθολογική κοινωνία. Η Μαργκερίτ θα είναι ο τελευταίος έρωτας της ζωής του Βαν Γκογκ. Η συνεύρεσή τους θα χαράξει τις ζωές και των δύο ανεξίτηλα για πάντα.

Μήπως ο γιατρός Γκασέ δεν ήταν πραγματικά πιστός φίλος όλων των ιμπρεσιονιστών ζωγράφων αλλά ένας καιροσκόπος και ματαιόδοξος έμπορος; Η κόρη του σε τι σημεία μπορούσε να φτάσει για το πάθος και τον έρωτα; Οι πίνακες του Βαν Γκογκ, που δημοπρατούνται για εκατομμύρια και εκθέτονται στα μεγαλύτερα μουσεία παγκοσμίως, είναι πράγματι όλοι αυθεντικοί; Η αλήθεια για τον θάνατό του είναι όντως αυτή που γνωρίζουμε;

Παίζουν: Ελένη Ερήμου, Δημήτρης Καλαντζής, Αντώνης Ραμπαούνης, Ελένη Δαφνή, Γιάννης Μπόγρης.

Σκηνοθεσία: Michael Seibel

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 19:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 9€.

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Ξενάγηση

Αρχαιολογικό Μουσείο – Αιγυπτιακή Συλλογή

Η αιγυπτιακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, λόγω της ποικιλίας, της ποιότητας και της σπανιότητας των αντικειμένων και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη με περίπου 7.000 εκθέματα!

Σαρκοφάγοι, μούμιες, Αιγύπτιοι θεοί στέκουν μπροστά μας και μας καλούν… Μαζί, με τη βοήθεια επαγγελματία διπλωματούχου ξεναγού,ανακαλύπτουμε τα μυστικά αυτού του θαυμαστού πολιτισμού φτάνοντας εκεί που η αιγυπτιακή τέχνη συναντάει την ελληνική!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 10:45 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Συμμετοχή: 15€

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.