Χρήστος Καπάταης: Προτεραιότητά μας η ανάδειξη της φυσικής μας κληρονομιάς




Το κτήμα Τράχωνες είναι ένας εμβληματικός χώρος για τη Νότια Αθήνα.

Συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που συνδυάζουν την ιστορική μας κληρονομιά με τη σπάνια ομορφιά που χαρίζει η φύση, ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό.

Ο Βυζαντινός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, ένα σημαντικότατο μνημείο του 11ου αιώνα, το ανοιχτό τμήμα του ρέματος των Τραχώνων, καθώς και η καταπράσινη περιοχή που το περιβάλλει, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα.

Ο αγώνας πολλών ετών της τοπικής κοινωνίας για τη διάσωση της περιοχής, η σημερινή συγκυρία καθώς και ο συνδυασμός όλων των εμπλεκομένων φορέων, φαίνεται να φέρνει θετικά αποτελέσματα.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικής και φυσικής μας κληρονομιάς,  επιχειρώντας με στοχευμένες και πολύ συγκεκριμένες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο.

Αυτό έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2014 και θα συνεχιστεί με μικρές ή μεγαλύτερες επεμβάσεις – όπου χρειαστεί πάντα –  σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, επισκέφτηκε το κτήμα για να δει από κοντά την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων.

Τον συνόδευαν, ο αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Στέφανος Διαμαντής, τον Πρόεδρο του «Νότιου Σήματος», Χρήστο Αδαμόπουλο, αλλά και τον π. Διονύσιο, ο γραμματέας του “Νοτίου Σήματος”, Χρήστος Αδαμόπουλος, το μέλος του ΘΟΠΑΑ, Παύλος Παπαδημητρόπουλος και ο πατήρ Διονύσιος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.