Απόκριες 2019 στην Καλλιθέα – Όλο το πρόγραμμα αναλυτικά




Κυριακή 17/2

Επικάλυψη ποταμού Ιλισού (Παναγή Τσαλδάρη στο ύψος Φιλαρέτου)

  • Ώρα : 10.30-13.00 – 1ο Youth Festival
    Οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, δίνουν ραντεβού με τη ζωγραφική και τη μουσική και γεμίζουν χρώμα τη μέρα και την πόλη . Τους καλλιτέχνες μας, θα υποδεχθεί σε ζωντανή μετάδοση της δράσης, με συνεντεύξεις από κοινό και ζωγράφους, ο Κώστας Σιτόπουλος από τον ραδιοφωνικό σταθμό Music 89,2

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 19.00 – «West Side Story» Από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου
    Εικοσαμελής θίασος, πλαισιωμένος από δεκαπενταμελή χορό και δέκα μουσικούς που παίζουν ζωντανά επί σκηνής, σας υπόσχεται δύο ώρες γεμάτες κέφι, γέλιο μα και συγκίνηση. Σας περιμένουμε!


Τετάρτη 20/2

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 19.00 – «Αφιέρωμα στους μεγάλους του Μπουζουκιού»
    Μια βραδιά με τον Μανώλη Μιχαλάκη και πλειάδα καταξιωμένων ερμηνευτών και μουσικών, στα μεγάλα τραγούδια των σπουδαίων συνθετών Τσιτσάνη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Σταματίου, Νικολόπουλου, Πολυκανδριώτη και Παπαδόπουλου. Ομιλητής ο δημοσιογράφος-παραγωγός Στέλιος Ελληνιάδης.
    Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «Αρίων»

Πέμπτη 21/2

Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

  • Ώρα : 10.30-12.30 – «Αποκριάτικες μάσκες με γυψόγαζες»
    Εικαστικό εργαστήριο για ενήλικες με την εικαστικό Αριάδνη Μαργαρίτη
    Απαιτείται δήλωση συμμετοχής
    Διεύθυνση: Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα Τ: 210 3739651-2 | www.piop.gr
    Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00

Παρασκευή 22/2

Δημοτικός Κινηματογράφος Καλυψώ

  • Ώρα : 19.00 – «Βάκχες» του Ευριπίδη από την Θεατρική Εφηβική Ομάδα του 5ου Λυκείου Καλλιθέας. Διδασκαλία-Σκηνοθεσία Καλλιόπη Κερκύρα

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 19.30 – «West Side Story» Από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Σάββατο 23/2

Πλατεία Δαβάκη

  • Ώρα : 11.00-14.00 – Υποδεχόμαστε τις Απόκριες με το nickelodeon και gest stars τον Μπομπ Σφουγγαράκη και την Ντόρα την μικρή Εξερευνήτρια. Οι αγαπημένοι μας ήρωες με συνοδεία μάγου, φωτογραφίζονται με τα παιδιά, χαρίζουν χαμόγελα και σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στο μεγαλύτερο πάρτυ των αποκριών.
  • Ώρα : 12.00 – Συμμετοχή του «Θεατρικού Σχολείου» με γαϊτανάκια, χορευτικά και λαϊκά δρώμενα

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

  • Ώρα : 12.00 – «Μουσικές της Βροχής» Παιχνίδια με τις τέχνες, με αφορμή κλασσικά και σύγχρονα μουσικά έργα σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών.
    Σχεδιασμός – υλοποίηση ομάδα Thea-tree
    Απαιτείται δήλωση συμμετοχής
    Ανδρομάχης 86Α, Τηλ. 2109593518
    Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 9:00-14:00, Τετάρτη & Παρασκευή 14:00-20:00

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 19.30 – «West Side Story» Από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου
    Εικοσαμελής θίασος, πλαισιωμένος από δεκαπενταμελή χορό και δέκα μουσικούς που παίζουν ζωντανά επί σκηνής, σας υπόσχεται δύο ώρες γεμάτες κέφι, γέλιο μα και συγκίνηση. Σας περιμένουμε!

Κυριακή 24/2

Πλατεία Δαβάκη

  • Ώρα : 11.00-14.00 – «Ένα παιδικό πολυθέαμα»
    Τρισδιάστατες μασκώτ σε φιγούρες της Disney θα παίζουν και θα φωτογραφίζονται με τα παιδιά, ιπτάμενοι ξυλοπόδαροι θα εντυπωσιάζουν με απίστευτα άλματα και χορευτικές φιγούρες, face painters θα ζωγραφίζουν μικρούς και μεγάλους, κλόουν θα κάνουν κωμικά παιχνίδια και διαγωνισμούς και με τους ήχους του dj θα καταλήξουν όλα σε ένα τρελό, αποκριάτικο disco party.

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 19.30 – «West Side Story» Από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Δευτέρα 25/2

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 20.00 – «Μια λαϊκή βραδιά με τον Μανώλη Καραντίνη και τον Λάκη Χαλκιά»
    Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης και ο εμβληματικός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς σε μία μοναδική συνεργασία στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. Μαζί τους και η νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια Μαρία Γράμψα.

Τετάρτη 27/2

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 19.00 – «Χορεύοντας σάμπα και τραγουδώντας Τσιτσάνη»
    Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλλιθέας θα σας ξεσηκώσει με ρυθμούς σάμπα, σάλσα, μάμπο, με τραγούδια του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα αλλά και Κυπριακά! Στο μπουζούκι ο Μανώλης Μιχαλάκης, τραγούδι και κιθάρα ο Κων/νος Αραβαντινός, τραγούδι η Βασιλεία Καλλίτση. Συμμετέχουν: Νία Γεωργοπούλου, Νίκος Λιβανός από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου σε σκηνοθεσία Γ. Γαλάντη και η Σχολή Χορού «Just Dance» της Αννέτας Νισσανιάν

Σάββατο 2/3

Πλατεία Κύπρου

  • Ώρα : 11.00-14.00 – «Αποκριάτικη Γιορτή για μικρούς και μεγάλους»
    Face painting από την Καρναβαλίτσα, ειδικά για εσάς… που ξεχάσατε να βάλετε την μάσκα σας, φωτογραφίες με την Αρκουδοχαβανέζα, ισορροπία σε ξυλοπόδαρα και ζογκλερο-show, αλλά και ο κυρ Μήτσος ο Βλάχος με την… Τζιπριοπούλα απ΄ το Κολωνάκι, σε ένα πολύχρωμο, κεφάτο ταξίδι με έθιμα από διάφορους τόπους της Ελλάδας, όπως Σκύρο, Σκόπελο, Καστοριά, Ικαρία κ.α.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

  • Ώρα : 12.00 – «Το Κυνήγι της Χαμένης Μάσκας» Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών. Μέσα από ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού , τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία του τόπου μας, τα ήθη και τα έθιμα περασμένων χρόνων και εποχών.
    Σχεδιασμός – υλοποίηση ομάδα Thea-tree
    Απαιτείται δήλωση συμμετοχής
    Ανδρομάχης 86Α, Τηλ. 2109593518
    Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 9:00-14:00, Τετάρτη & Παρασκευή 14:00-20:00

Κυριακή 3/3

Πλατεία Κύπρου

  • Ώρα : 11.00-12.00 – Hand-paint και μασκότ … σε νέες περιπέτειες…
  • Ώρα : 12.00-12.30 – «Χορεύουμε σε ρυθμούς Latin»
    Οι Σχολές χορού της ΔΗΚΕΚ σε ένα χορευτικό αποκριάτικο ξεφάντωμα
  • Ώρα : 12.30-14.00 – Ο Maestro-magician επί σκηνής, σας περιμένει για αστείες δοκιμασίες και Μαραθώνιο χορού ala Ricky Martin.

Δευτέρα 4/3

Πλατεία Κύπρου

  • Ώρα : 19.00 – «Παραδοσιακά έθιμα, χοροί και δρώμενα των Αποκριών»
    Ο Σύλλογος «Ηγέχορος» με την παιδική του ομάδα, θα σας μεταφέρει στα αποκριάτικα δρώμενα των Μεγάρων μιας άλλης εποχής.
    Χοροδιδάσκαλοι : Δέσποινα Λαζάρου, Χρήστος Στάμος
    Σκηνοθεσία : Δέσποινα Λαζάρου
    Ο «Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας» θα παρουσιάσει αποκριάτικους χορούς και δρώμενα της Ηπείρου. Χοροδιδάσκαλος : Βαρβάρα Μπότσαρη και Θοδωρής Μπότσαρης
    Η «Ομάδα Λαϊκού Παραδοσιακού Χορού» του Δήμου Καλλιθέας θα παρουσιάσει χορούς των Δωδεκανήσων, από τη Λέρο και την Κω. Χοροδιδάσκαλος : Θοδωρής Τσαλίδης

Τετάρτη 6/3

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 19.00 – Οι Σύλλογοι Καλλιθέας των «Κεφαλλονιτών & Ιθακήσιων», του «Παγγεραγωτικού Μυτιλήνης», της «Κυψέλης Πολιτισμού» & η «Λαϊκή Χορωδία Καλλιθέας» συνδιοργανώνουν Αποκριάτικη μουσικοχορωδιακή-χορευτική εκδήλωση.
    Αποκριά σημαίνει, Γλέντι! Τραγούδι! Χορός! Σαν μια παρέα όλοι μαζί να πίνουμε κρασί!!!

Πέμπτη 7/3

Δρόμοι της Καλλιθέας

  • Ώρα : 18.00 – Παρέλαση Μπουλουκιών από τα σχολεία και τους συλλόγους της Καλλιθέας με συνοδεία της Ορχήστρας Βραζιλιάνικων Κρουστών και της Μπαντίνας των Σχολών της Δημοτική Φιλαρμονικής Καλλιθέας.
    Συμμετέχουν ο «Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας», ο «Ηγέχορος» και ο «Παγγεραγγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης»
    Σημεία εκκίνησης Χαροκόπου και Θησέως και πλατεία Τζιτζιφιών
    Σημείο συνάντησης Πλατεία Κύπρου

Πλατεία Κύπρου

  • Ώρα : 19.00 – Υποδοχή των μπουλουκιών από την Δημοτική Φιλαρμονική Καλλιθέας.
    Η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι» θα παρουσιάσει παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα
    Το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, θα παρουσιάσει χορούς του Νομού Κοζάνης.
  • Ώρα : 20.00 – Μια κεφάτη ομάδα από μουσικούς και ηθοποιούς, στήνει γαϊτανάκι αλλά και τραγουδά συνοδεία γκάιντας, κλαρίνου, νταουλιού και κιθάρας, παλιά αποκριάτικα τραγούδια της Πλάκας αλλά και παραδοσιακά. (Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Δημοτικό Θέατρο)

Παρασκευή 8/3

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 19.30 – «Έτσι είν΄ η… Ζωή» – Η πολυσυζητημένη μουσικοθεατρική παράσταση της Ζωής Τηγανούρια σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου.
    Η παράσταση έρχεται να πλαισιώσει την τιμητική εκδήλωση του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ, που σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) βραβεύει τους μαθητές που διακρίθηκαν με τα καλλιτεχνικά τους έργα και τις λογοτεχνικές τους φράσεις, στον ετήσιο διαγωνισμό αφίσας του Φεστιβάλ. Παράλληλα η εκδήλωση τιμά την Ημέρα της Γυναίκας.

Σάββατο 9/3

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 17.00 – «Σ’ ένα γαϊτάνι μπλέχτηκαν τραγούδια κι ιστορίες» παράσταση για παιδιά
    Μια πολύχρωμη στολή ετοιμάζεται σιγά-σιγά. Κάθε κομμάτι της και ένα παραμύθι, κάθε ραφή της κι ένα τραγούδι! Μια παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική και τραγούδια, από την ομάδα «Χείλια λένε παραμύθια» γεμάτη ιστορίες, φωνές και γέλιο.

Κυριακή 10/3

Πλατεία Κύπρου

  • Ώρα : 11.00-13.00 – Απόκριες με το nickelodeon και gest stars τον Μπομπ Σφουγγαράκη και την Ντόρα την μικρή Εξερευνήτρια. Οι αγαπημένοι μας ήρωες με συνοδεία μάγου, φωτογραφίζονται με τα παιδιά, χαρίζουν χαμόγελα και σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στο μεγαλύτερο πάρτυ των αποκριών.
  • Ώρα: 13.00-15.00 – VIS A VIS ζωντανή εκπομπή από τη πλατεία Κύπρου με τους παραγωγούς του Music 89.2 Σπύρο Οικόπουλο και Σία Ανδρικάκη

Δημοτικό Θέατρο

  • Ώρα : 12.00 – «Το Μαεμένον λαήν» παιδικό έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη Κοσμίδη Χ. Ιωάννη στην ποντιακή διάλεκτο με θέμα την συμπεριφορά και τον σεβασμό των παιδιών προς τους γονείς. Το έργο βραβεύτηκε το 2018 από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και παρουσιάζεται από τον Πολιτιστικό Φορέα Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου».
  • Ώρα : 19.30 – «Ο Γαμπρός μου απ’ το Λονδίνο»
    Μια κωμωδία που καταγράφει τον κοινωνικό και φυλετικό ρατσισμό, όπου το παιδί μου θα πάρει όποιον ή όποια θέλει αρκεί να το εγκρίνω εγώ! Ένα έργο γεμάτο ανατροπές σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανάκη. Παίζουν Τέτα Κωνσταντά, Φάνης Κάσσιος κ.α

Καθαρά Δευτέρα 11/3

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ)
(σε περίπτωση βροχής στο κλειστό γυμναστήριο Ταγματάρχου Πλέσσα και Λάμπρου Κατσώνη)

  • Ώρα : 11.00 – Παραδοσιακό γλέντι με την Σοφία Παπάζογλου, τον Βασίλη Προδρόμου και την Χριστιάνα Γαλιάτσου. Συνοδεύει 9μελής λαϊκή ορχήστρα.
    Η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι» θα παρουσιάσει φέτος το έθιμο του Κοζανίτικου Φανού.
    Εκπλήξεις και δράσεις για τους μικρούς μας φίλους!
    Κατασκευή πολύχρωμου χαρταετού και ακόμα, διασκεδαστικά δρώμενα μέσα από τα παραδοσιακά έθιμα της πατρίδας μας όπως: -Κάνε πέρα! Έρχονται οι κουδούνες!, -Άνθρωποι και στοιχειά!, -Πώς το τρίβουν το πιπέρι!, -Γύρω γύρω όλοι, το Γαϊτανάκι ξεκινά!, -Ο γάμος του Κουτρούλη! -Αλευρωθείτε, κάνει καλό!!!

Παραδοσιακά εδέσματα για όλους!

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.